НОВИНИ ПЛЮС

18.04.2013

В Україні заарештували майно Березовського

Акції та нерухомість, які належали нещодавно загиблому опальному російському бізнесмену Борису Березовському, заарештували на вимогу Генпрокуратури Російської Федерації. Як заявив Ген­прокурор РФ Юрій Чайка, з відповідними запитами російські правоохоронці звернулися, окрім до українських колег, ще в низку країн світу, а їхня мета — «повернення активів, отриманих від корупційних злочинів». Чайка повідомив, що також на запит уже відгукнулася влада Ліхтенштейну, заарештувавши рахунки загиблого бізнесмена.

Справу Мазурка закрили

Прокуратура міста Києва підтвердила причетність Ярослава Мазурка до вбивства трьох охоронців торгово–розважального центру «Караван» і замаху на четвертого. «Під час досудового слідства проведено більше 200 експертиз, зокрема, 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тисяч свідків. Зібраними доказами причетність Мазурка до вбивства повністю доведена. Ухвалено процесуальне рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку зі смертю підозрюваного», — ідеться у заяві.

Водночас прокуратура відправила на дорозслідування інші версії про причетність Ярослава Мазурка ще до низки злочинів як такі, що «не зібрали достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих правопорушень».

У справі вбитого харківського судді — нові слідчі

Новий начальник харківської обласної міліції Олег Демченко вважає, що розслідування вбивства судді Володимира Трофимова і його сім’ї велося недобросовісно. Як повідомляє прес–служба обл­управлiння МВС, Демченко заявив, що «при вивченні матеріалів розслідування стало видно багато «чорних плям». «Усі, хто працював над розслідуванням справи Трофимових, відсторонені від справи. Команду слідчих оновили практично на 100%», — повідомив новопризначений керівник Управління МВС.

Київрада не скасувала передачу Гостинного двору

Депутати не підтримали пропозицію скасувати рішення про передачу земельної ділянки на Контрактовій площі, 4, підприємству «Укрреставрація» для реконструкції. За проект рішення, поданий Тетяною Меліховою (БЮТ), проголосували лише опозиційні 26 iз 61 депутата. Київрада також не підтримала пропозицію до Кабміну передати пам’ятку архітектури Гостинний двір у комунальну власність.

Журналістка оскаржить рішення суду, який вважає, що «чмо» — це не образа

Кореспондент вiдомого донецького iнтернет–видання Анна Іванова програла позов про захист честі та гiдностi проти Олександра Хрякова, керiвника «Комiтету виборцiв Донбасу». Нагадаємо, останній ще 25 жовтня зірвав прес–конференцію опозиційних кандидатів у депутати в Донецьку, обізвавши журналістку «незрозумілим чмом» і кілька разів привселюдно продемонструвавши, як її треба вдарити головою об стіл. Кіровський районний суд Донецька днями завершив розгляд справи i... не побачив у діях лідера «Комітету ви­борців Донбасу» нічого протиправного.

Сам Хряков, ніби знущаючись, пояснив, що слово «чмо» не є образливим і лише означає «частину матеріального забезпечення».

Упродовж наступних п’яти днів Феміда має надати резолютивну частину рішення. А тим часом сама журналістка у коментарі «УМ» заявила, що має намір оскаржити ухвалу в апеляційній інстанції. «У позові я вимагала від Хрякова публічних вибачень і моральної компенсації в розмірі 22,5 тис. гривень. Фінансова складова з’явилася лише тому, що тільки в такий спосіб я могла змусити відповідача з’являтися на судові засідання. Не сподівалася на матеріальне відшкодування, а лише на ви­бачення».

Кіровоградці вишили найдовший у світі рушник

Суцільне полотно довжиною 27 метрів, на якому зображені всі території району, вишили 29 майстринь з нагоди 90–річчя утворення Голованівського району Кіровоградської області. Роботу над найдовшим у світі вишитим рушником розпочали ще в лютому. Подивитися на унікальне полотно можна буде впродовж тижня на місцевому стадіоні в Голованівці.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>