Стосунки поколінь — це серйозно. Хоча...

Стосунки поколінь — це серйозно. Хоча...

Донедавна найвідомішою кіношною родиною була, звісно ж, сімейка Адамсів. Але не виключено, що вже від завтра цим милим створінням доведеться по­ступитися першістю дітям з іншим прізвищем. У прокат виходить анімаційна комедія «Сімейка Крудсів», автори якої, окрім очікуваних акцентів — родинні цінності, стосунки поколінь тощо, — пропонують ще одну версію того, як зароджувалося життя на Землі.

На старт, увага, Кустуріца!

На старт, увага, Кустуріца!

Перші ластівки одного з наймасштабніших кінофорумів України принесли звістку про те, на що чекати гостям кінофестивалю в Одесі цього року. Старт фестивалю обіцяє дати невгамовний сербський режисер Емір Кустуріца. Каннський призер та, за сумісництвом, рокер, завітає до України зі своїм гуртом NO SMOKING ORCHESTRA. На Потьомкінських сходах Кустуріца влаштує безкоштовний концерт, а вже на самому відкритті режисера вшанують нагородою за внесок у кіномистецтво.

Михайло Поплавський: «Головне в житті — родина!»

Михайло Поплавський: «Головне в житті — родина!»

На презентації нового кліпу Михайла Поплавського «Сину мій», яка відбулася в Київському національному університеті культури і мистецтв, журналісти і гості, що називається, затамували подих. І цьому є пояснення: творцям кліпу дійсно вдалося всіх здивувати, не вигадуючи чогось надприродного. У відеоряді — чуттєві та щирі кадри з весілля сина Михайла Поплавського — Олександра, а також — ексклюзивні світлини з особистого фотоархіву сім’ї артиста. А реальній документальній стрічці, без пафосу і наворотів, завжди більше віриш.

Ірина Цілик: Коли щось пишу, відразу бачу, як я це зняла б

Ірина Цілик: Коли щось пишу, відразу бачу, як я це зняла б

Залишаючи чотири роки тому рідний Київ, думки про письменницьку та режисерську кар’єру і переїжджаючи до чернігівського села Мрин, Ірина Цілик не думала, що цей період її життя стане нібито окремою її книгою і фільмом. І так само вона не могла передбачити, що після внутрішньої еміграції і наро­дження сина їй захочеться повернутися до творчості, причому одночасно і до літератури, і до кіно. Нещодавно з’явилися нова прозова книжка Цілик «Родимки» (видавництво «Електрокнига») і другий короткометражний фільм «Помин», представлений на останньому «Берлінале».

Всі статті рубрики