Михайло Поплавський: «Головне в житті — родина!»

20.03.2013
Михайло Поплавський: «Головне в житті — родина!»

Щасливі молодята Олександр та Аліна зі своїми батьками.

На презентації нового кліпу Михайла Поплавського «Сину мій», яка відбулася в Київському національному університеті культури і мистецтв, журналісти і гості, що називається, затамували подих. І цьому є пояснення: творцям кліпу дійсно вдалося всіх здивувати, не вигадуючи чогось надприродного. У відеоряді — чуттєві та щирі кадри з весілля сина Михайла Поплавського — Олександра, а також — ексклюзивні світлини з особистого фотоархіву сім’ї артиста. А реальній документальній стрічці, без пафосу і наворотів, завжди більше віриш.

 

Ідея кліпу на пісню «Сину мій» виникла у режисера Дениса Ковтуна перед весіллям Олександра і була трошки іншою. «Коли ж біля Володимирського собору з лімузина вийшли Саша і Аліна, і через візир камери я побачив щасливі очі молодят, зрозумів — так правдиво і зворушливо актори не зіграють», — зізнався режисер.

У відеокліпі «Сину мій» Михайло Поплавський порушує актуальну в сучасному суспільстві тему сімейних цінностей, гармонійних стосунків між батьками та дітьми.

В тяжкий період у житті Михайла Михайловича була написана пісня «Сину мій». Кілька років тому його син потрапив в автокатастрофу й отримав серйозні травми. Лікарі боролись за його життя. Саме в цей непростий час композитор Ніколо, знаючи, як сильно переживає батько за сина, написав пісню, яка стала своєрідною молитвою–оберегом.

— «Сину мій» — для мене не просто пісня, вона вистраждана мною і пройшла крізь мої душу і серце. Відзнятий на неї кліп є філософією життя, адже з віком усе частіше розмірковуєш про його сенс. Головне в житті — родина. Кар’єра не чекає нас ввечері вдома, гроші не витруть сльози, а слава не обійме вночі. Ця відеоробота — звернення до молодих батьків, щоб вони цінували кожну мить, проведену зі своїми дітьми, адже їм так необхідні увага і турбота. Цей кліп я присвячую своєму сину. Я його люблю і кожен день прошу у Бога, щоб він був щасливий, — сказав Михайло Поплавський.

Серед тих, хто першими оцінили роботу колеги, були народні артисти України Ніна Матвієнко, Оксана Білозір, Віктор Шпортько, Анжеліка Рудницька, Наталя Бучинська, Анатолій Матвійчук, Алла Попова, композитори Ніколо та Геннадій Татарченко.

Друзі артиста після перегляду кліпу не стримували емоцій. Адже вони знали, як він хвилювався через випробування долі, які пройшов Олександр.

— На жаль, у багатьох сім’ях нині втрачається партнерство, — зазначила Оксана Білозір. — Кожна дитина була б щасливою мати такого батька, як Михайло Поплавський. Низький вам за це уклін! Ця документальна стрічка налаштовує молоде покоління на те, як потрібно жити та шанувати сімейні цінності.

На думку Ніни Матвієнко, у нас переважно освячують матір, а от про батьківство пісень мало.

— Мати народжує дитину, але дороговказом є батько. Для дітей він взірець. Мати дає доброту і любов, а батько — мудрість, він те дзеркало, в якому діти бачать себе. Михайло Михайлович — турботливий батько і друг. А те, як він ставиться до своїх студентів, створює всі умови, щоб діти, навчаючись в університеті, коли їхні батьки далеко, відчували справжній затишок і підтримку, викликає захоплення та повагу, — зазначила народна артистка України Ніна Матвієнко.

Пройнялася сюжетом кліпу і студентська родина КНУКіМ. Свого улюбленого ректора, якого називають між собою батьком, студенти винагородили гучними оваціями.

Переглянути новий кліп «Сину мій» можна на офіційному каналі Михайла Поплавського в YouTube — http://www.youtube.com/user/poplavskiytv.