Стосунки поколінь — це серйозно. Хоча...

20.03.2013
Стосунки поколінь — це серйозно. Хоча...

Донедавна найвідомішою кіношною родиною була, звісно ж, сімейка Адамсів. Але не виключено, що вже від завтра цим милим створінням доведеться по­ступитися першістю дітям з іншим прізвищем. У прокат виходить анімаційна комедія «Сімейка Крудсів», автори якої, окрім очікуваних акцентів — родинні цінності, стосунки поколінь тощо, — пропонують ще одну версію того, як зароджувалося життя на Землі.

...Печеру, в якій багато тисяч років тому жила родина Крудсів, зруйнував підземний поштовх. Милому сімейству не залишається нічого іншого, як вирушити шукати кращої долі в далекі краї. Ця подорож обернулася для них на величезну пригоду, під час якої Крудсам довелося подолати чимало проблем, зустрітися з новими друзями і зрозуміти, що найрідніші люди — поруч... Замислюючи цю історію, режисери Кріс Сандерс та Кірк де Мікко подбали про те, щоб герої були близькими і для сучасних родин. Тут і владний татусь Груг, який піклується про свою дружину та трьох дітей, і його вірна Угга, і класична свекруха, і молодь, яка повстає проти авторитету батька.

«Життя цієї родини не надто відрізняється від життя сучасних сімей, — говорить актриса Кетрін Кіннер, яка озвучувала Уггу. — Ми розуміємо Крудсів. Вони відкривають для себе загальновідому істину: важко змінюватися і відмовлятися від звичних речей. А їх входження у новий світ просто вражає: вони у буквальному розумінні стрибають туди з кручі. Життя кожного з нас майже таке ж. І в ньому потрібно ризикувати».

Часи, описані в «Сімейці Крудсів», це історична епоха, відома як «крудський період», який, за словами одного з героїв, «десь між Юрським періодом та Катцензійською ерою». Принаймні саме так визначили фахівці компанії DreamWorks.