В Палестині Обаму чекають без смартфона

В Палестині Обаму чекають без смартфона

Прем’єр–міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху поставив крапку у формуванні нового складу уряду. Останнім було призначено міністра оборони — колишнього очільника генштабу Моше Яалона. Глава уряду назвав Яалона найбільш відповідною особою «в неспокійні часи» на Близькому Сході. Новий глава міноборони має репутацію одного з найрадикальніших членів правої партії «Лікуд». Палестинців він свого часу назвав «раковою пухлиною», а головну пацифістську організацію Ізраїлю — «вірусом». Яалон також публічно обговорював можливість фізичної ліквідації президента Ірану Махмуда Ахмадінежада. Водночас його вважають одним із найбільш реалістично мислячих політиків, який дуже скептично ставиться до планів можливого нападу Ізраїлю на Іран.

Китай «атакує»

Китай «атакує»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Китай увійшов до першої п’ятірки світових експортерів зброї, витіснивши звідти Велику Британію. Відповідні дані наведено в опублікованому вчора звіті шведського аналітичного осередку SIPRI. Згідно з цим документом, експорт озброєнь із КНР упродовж 2008—2012 років зріс на 162% у порівнянні з попередньою п’ятирічкою. Тепер частка Китаю у світовому сегменті торгівлі зброєю становить 5%, що на 3% більше, ніж раніше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ненадійна офшорна зона

Ненадійна офшорна зона

Кіпр, якому вже цього місяця загрожує банкрутство, таки отримає 10 мільярдів євро позики від Євросоюзу. Таке рішення ухвалили на своєму засіданні минулої суботи міністри фінансів ЄС. Це на 7 мільярдів менше, ніж просила Нікосія, але Брюссель вирішив, що й цього достатньо. «Фінансова підтримка дозволить стабілізувати ситуацію на Кіпрі, а також в усій єврозоні», заявив голова Єврогрупи Єрун Діссельблом.

Всі статті рубрики