Полювання на Рибака

Полювання на Рибака

Після того як Володимир Рибак відмовився сприяти виклику Віктора Януковича до Верховної Ради для «розрулювання» конфлікту опозиції з «кнопкодавами», фракція «УДАРу» ініціювала збір депутатських підписів із вимогою відкликати Рибака з посади спікера. Друга хвиля поки що безрезультатного блокування Ради дала зрозуміти, що влада не налаштована на діалог з опозицією і суспільством. Тож учора, працюючи в комітетах, депутати фракції Віталія Кличка зібрали понад 150 підписів, аби почати на наступному тижні реєстрацію тимчасової слідчої комісії щодо розслідування діяльності Голови ВР, яку в «УДАРі» називають «маніпулюванням службовими повноваженнями».

Шоу «Без мандата»

Шоу «Без мандата»

Якщо ЦВК заявляє, що позбавлений мандата Сергій Власенко не є народним депутатом і не може голосувати в Раді, то двоє інших нардепів, яких суди позбавили депутатства раніше, ходять у парламент і голосують, ніби нічого й не сталося. Це Павло Балога й Олександр Домбровський. Зрозуміло, що в усіх трьох випадках причиною «силових» дій із відбору мандатів були політичні «розборки». «УМ» спробувала вникнути в ситуацію з Балогою.

Право першої і наступної ночей

Право першої і наступної ночей

«Ми пропонуємо «право першої ночі» Кличку», — повідомив учора журналістам лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи проблему з висуненням опозиційного кандидата в мери Києва. Уже час визначатися, а ясності щодо персоналій — немає. «...Якщо Кличко відмовляється (хоча краще, щоб цього не було) — тоді, напевно, другому треба запропонувати [балотуватися] Арсенієві Яценюку. Якщо Арсеній не захоче йти, тоді логічно було б запропонувати мені, — каже Тягнибок. — Якщо ж я відмовляюся, тоді ми пропонуємо розкладочку, де кожна з політичних сил висуває свого кандидата. Нам же треба думати не тільки про те, що ми знайшли класного кандидата, а й про те, яким він буде господарником, щоб нам потім не було соромно і ми не кусали лікті».

Всі статті рубрики