«Розвантаження» вiд потрiбних знань

«Розвантаження» вiд потрiбних знань

У новому підручнику з історії України для 5–х класів, який має надійти до шкіл у наступному навчальному роцi, немає таких постатей, як Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Іван Франко, Леся Українка, у формулюваннях підручника зникло саме поняття «Українська держава». Про це громадськість повідомив доцент Запорізького національного університету, кандидат педагогічних наук Сергій Терно. «Замість «Київської держави» з’являються «київські князі», замість «Козацької республіки і Української козацької держави» — «Українське козацтво в битвах і походах». Отже, зникає поняття «Українська держава», натомість постають окремі знеособлені фігури князів, козаків тощо», — наголошує пан Терно.

Вальтер «відстрілявся»

Вальтер «відстрілявся»

Днями на позачерговій сесії Мелітопольської міськради відбулася зміна влади в місті. Згідно з рішенням Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя про відсторонення від займаної посади й ­арешт на 60 діб міського голови Сергія Вальтера, «мерські» обов’язки перебрав на себе секретар міськради Олександр Барибін.

Негостинне подвір’я

Негостинне подвір’я

Учора відбулася жорстка розправа над активістами, які протестують на Контрактовій площі столиці проти перебудови Гостинного двору у торговий центр iз бутіками. Спочатку захисники Гостинного двору повідомили, що цю історичну будівлю вранці штурмували невідомі. Згодом з’ясувалося, що «зачистку» проводили бійці «Беркута». Активістів просто хапали за руки, за ноги та кидали до автозаку.

Зашморг для Леніна

Зашморг для Леніна

П’ятиметровий вождь пролетаріату височів на одній із площ Охтирки поруч iз невеликою церквою. До нього підігнали ЗІЛ, за кермом якого сидів народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, накинули зашморг — і верхня частина пам’ятника полетіла додолу. Після цього учасників акції доправили в міськвідділ міліції.

Пропан в «Апреле»

Пропан в «Апреле»

Вибух із подальшим займанням спричинив 20–літровий балон iз пропаном. НП сталася в обідню пору неділі в елітному ресторані «Апрель» на вулиці Великій Васильківській у центрі столиці. Одним з акціонерiв цього закладу є відомий 40–річний ресторатор Микола Тищенко. Серед одинадцяти постраждалих — працівники ресторану, розташованого на двох нижнiх поверхах п’ятиповерхівки. «У трьох постраждалих — опіки 80% тіла, у п’ятьох — травми різного ступеня тяжкості, забої і незначні опіки», — повідомила прес–служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Ширка» від майора

«Ширка» від майора

Про затримання організованої злочинної групи (ОЗГ) iз тринадцяти наркоторговців, у тому числі й чотирьох міліціонерів, повідомив обласний прокурор Андрій Миронов. За його словами, квартет складався винятково зі співробітників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського міськуправління міліції на чолі з начальником відділу, котрий і виконував роль організатора групи. Подільниками «перевертнів» стали дев’ятеро раніше засуджених переважно за «наркотичними» статтями полтавців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Країна ям i вибоїн

Країна ям i вибоїн

Відламані бампери, проколоті шини, відбиті фари і погнуті диски — такі «наслідки» їзди нашими шляхами вчора автолюбителі принесли під головний офіс «Укравтодору» в Києві. З плакатами «Укравтодор», будь мужиком! Відремонтуй дороги», «Я плачу! Де мої дороги?» та вигуками на кшталт «З’їздив в Умань — влетів на 3 тис. грн.» більше півсотні постраждалих власників автівок пікетували дорожників.

Всі статті рубрики