Знову через Феофанію?

Знову через Феофанію?

Позавчора в Києві рідні та колеги попрощалися з директором готельного комплексу Національної академії наук України, 45–річним Юрієм Фоміним, якого у п’ятницю застрелив невідомий кілер. Оскільки загиблий пропрацював у готелі на території елітної клініки «Феофанія» десять років, жалобну церемонію похорону вирішили розпочати звідси. Підлеглі Фоміна відгукувалися про нього як про добру людину, яка «горіла на роботі».

Ділили житло і… хабарі

Ділили житло і… хабарі

Минулої п’ятниці за клопотанням прокуратури області Октябрський районний суд Полтави обрав для депутата Кременчуцької міськради, тепер уже колишнього заступника начальника відділу обліку та розподілу житлової площі міськвиконкому Геннадія Алєксєєва, запобіжний захід у вигляді двомісячного утримання під вартою. Днем раніше прокурор області Андрій Миронов повідомив йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу, тобто «одержання хабара за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно, поєднане з вимаганням».

8 березня на стадіоні

8 березня на стадіоні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Незвичне 8 Березня — пошуковувачі світових рекордів хочуть зібрати найбільшу кількість дівчат, яка вміститься в чаші стадіону. Місцем дії стане НСК «Олімпійський», а учасницями встановлення рекорду — понад 12 тисяч українок.

Загадки «Інтер»–продажу

Загадки «Інтер»–продажу

Минулої п’ятниці екс–перший віце–прем’єр–міністр Валерій Хорошковський продав свою частку активів медiа–групи «Інтер» одному з найбагатших підприємців країни Дмитру Фірташу (компанія K.H. Media Limited, що належить Хорошковському, уклала угоду про продаж 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа). Те, що контроль над основним «Інтером», його супутниковою міжнародною версією «Інтер+» та нішевими каналами Enter Film, НТН, К1, К2, «Мега», «MTV–Україна» і «Піксель» перейде до GDF Media Limited після отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету України, — юристи вважають формальною процедурою. До речі, переговори між Фірташем та Хорошковським про покупку «Інтера» почалися порівняно давно. Опціон на купівлю контрольного пакета акцій у Фірташа з’явився ще на початку 2007–го, після того як він продав групі свої телеканали «Мега» (колишній «Мега–спорт»), К1 та К2.

З України — на Марс

З України — на Марс

22–річний Дмитро Носов може стати одним із перших людей, які висадяться на Марс у 2023 році без права повернення на Землю.

Хлопець прочитав про «Марс Один» на сайті проекту та написав його організаторам, що підтримує ідею та пропонує свою допомогу. «Я просто зайшов на сайт, там була адреса проекту. Написав листа: мовляв, займаєтесь, хлопці, гарною справою. Просив, щоб присилали нову інформацію про проект і написав, що якщо буде потрібна якась допомога, я готовий», — розповів Дмитро в ефірі Радіо «Свобода». У відповідь Дмитру надiйшов лист від засновника проекту Роберта Крафта, вони поговорили у скайпі, після чого українцю надiслали анкету на участь у проекті.

Дiагноз чи вирок?

Дiагноз чи вирок?

Учора світова спільнота традиційно відзначала Міжнародний день боротьби з раком. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щорічно на планеті реєструють майже 10 мільйонів нових випадків цієї недуги, а 8 мільйонів пацієнтів помирають. На жаль, за останнє десятиліття в Україні спостерігається стійке зростання онкологічної захворюваності. Майже 160 тисяч наших співвітчизників щороку чують від лікаря такий діагноз. Нині в Україні живе понад мільйон людей, які в різний час перенесли онкологічне захворювання. За словами фахівців, в Україні рак є причиною 15 відсотків смертей і поступається за цим показником лише серцево–судинним захворюванням. За словами головного онколога Києва Дмитра Осинського, можемо говорити і про позитивні тенденції. Зокрема, торік у Києві захворюваність на рак зменшилася на 4 відсотки, водночас столичні медики виявили в населення на 1,3% менше занедбаних форм раку. Лікарі пов’язують це з ранньою діагностикою недуги.

Лиховi — по колiна

Лиховi — по колiна

У Закарпатській області залишаються підтопленими понад сто дворогосподарств та близько ста гектарів сільськогосподарських угідь. Найбільше постраждали райони Ужгорода та Мукачева. В Ужгороді, на вулиці Пестеля, через дощi навiть обвалилася стіна двоповерхового житлового будинку, яка пошкодила газопровід низького тиску. «Будівля є дуже старою, а аварійне перекриття не витримало великої кількості опадів. У будинку проживав самотній чоловік. Подальшу долю мешканця вирішує спеціальна комісія», — розповіла «УМ» Наталія Батир, начальник відділу роботи із засобами масової інформації, громадськістю та документального забезпечення Територіального управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Всі статті рубрики