Де Христос родився

Де Христос родився

Переважна частина християнського світу вчора святкувала Різдво. Уперше це свято було внесено в церковний календар у IV сторіччі, і тоді ж було обрано символічну дату — 25 грудня, адже точна дата народження Ісуса не відома. Українська, Російська, Єрусалимська та деякі інші церкви досі відзначають Різдво 25 грудня за «старим стилем», тобто юліанським календарем — у григоріанському цій даті відповідає 7 січня.

Три мільярди для Путіна

Три мільярди для Путіна

Позавчорашній кількагодинний візит до Індії президента Росії Володимира Путіна завершився підписанням двох контрактів у військово­технічній галузі майже на три мільярди доларів. Як повідомляє Бі­Бі­Сі, Індія отримає від Росії 71 військовий гелікоптер Мі­17 В­5 загальною вартістю 1,3 млрд. доларів та 42 комплекти для ліцензійного складання літаків Су­30МКІ на суму 1,6 млрд. доларів. Індія — найбільший у світі покупець зброї. 70 відсотків цієї продукції Делі постачає Росія. Щоправда, останнім часом конкуренція на цьому ринку значно посилилася, тож плануючи особисту зустріч із прем’єр­міністром Манмоханом Сінгхом, Путін мав намір повернути Росії її позиції. Загалом цього року Росія уклала контрактів на експорт зброї приблизно на15 млрд. доларів, iз них майже на 10 млрд. — до Індії. Йдеться передусім про винищувачі, важкі військово­транспортні та ударні гелікоптери, а також літаки­заправники.

Новорічні подарунки Кремля

Новорічні подарунки Кремля

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

27 грудня 1927 року на всесоюзній конференції аграрників­марксистів (!) Сталін оголосив про завершення непу й початок нової ери — ери соціалістичного господарювання в промисловості та на селі. Одночасно Сталін висунув гасло «ліквідувати куркульство як клас». Жертвами більшовицького «господарювання» стали мільйони людей.

Валерій Карпунцов: Фракція «УДАР» кількісно лише зростатиме

Валерій Карпунцов: Фракція «УДАР» кількісно лише зростатиме

— Пане Валерію, ваша фракція — єдина з опозиційних, яку в сесійній залі нової ВР посадили не «на гальорці», а з виходом до президії. Чи не є це підтвердженням здогадок про те, що влада ставиться до «УДАРу» як до найбільш поміркованої з опозиційних сил, не схильних до різких рухів?

— Така посадка є передбачуваною. Ліва частина залу — це комуністи, права — опозиція. В нашій фракції 42 депутати, прийдуть ще двоє, і наш сектор розрахований якраз на 44 місця. Влада зараз, мабуть, шкодує, що не противилася такій розсадці, бо в «УДАРі» всі партійці ведуть здоровий спосіб життя, підковані не тільки інтелектуально, а й здорові фізично.

Всі статті рубрики