Виноградарі й винороби не здаються

Виноградарі й винороби не здаються

Свій пікет активісти громадських організацій з Ялти провели під стінами будівлі постійного представництва Президента у Сімферополі. Їхні вимоги незмінні — припинити знищення науково­експериментальної бази і виноградників уславленого інституту в селищі Отрадне (Велика Ялта). Один iз фундаторів акції — голова Наукового товариства виноградарів і виноробів України Тагір Рамазанов — озвучив перед присутніми телеграми і листи, які надійшли від колег iз Вірменії, Дагестану, Азербайджану і Молдови. «Дослідно­експериментальний винзавод (в Отрадному. — Авт.) відігравав велику роль у наукових експериментах, які проводив інститут «Магарач» упродовж багатьох десятиліть, а зібрана при винзаводі колекція вин не має аналогів на просторах колишнього СРСР. Втрата навіть окремих експонатів цієї винної колекції в мирний час не матиме виправдань!» — сказано, зокрема, у листі президента енологів Республіки Молдова Г. Арпентіна.

Перехворіти на «пригодоманію»

Перехворіти на «пригодоманію»

Цього року восьма за рахунком премія «Книга року» роздвоїлась, адже призерами стали одразу два письменники. Відтак було вручено дві нагороди: «дорослу» та «дитячу». Ідея відокремити дитячу літературу в повноцінну номінацію визрівала давно. Тим більше що, за словами Ірини Славінської, журналістки та літературознавця, «кожного року і в довгому, і в короткому списках опинялися дуже гідні тексти для дітей.., але їхня «дитячість» ніби не дозволяла оцінювати їх так само, як «дорослі» тексти». Відтак дитяча література вдихнула на повні груди, отримавши чинне місце в окремому конкурсі.

Мордобій у Гостинному дворі

Мордобій у Гостинному дворі

Не встигли кияни відбити чергову атаку рейдерів на архітектурну пам’ятку Гостинний двір, як учора вночі група чоловіків узяла будівлю штурмом. «О 2.45 до Гостинного двору ввірвались близько 40 невідомих у чорній формі. Виштовхали частину активістів на вулицю, частина забарикадувалася. Людей штовхали, тягли по землі. Міліція була на місці, але жодних дій стосовно нападників не вчиняла. Заблокували ворота від активістів. За дві години після того почали завозити важку будівельну техніку з єдиного відкритого входу — навпроти церкви Пирогощi», — написала в соціальній мережі одна з активісток Марія Лебедєва.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Замість ціпка — брандспойт

Замість ціпка — брандспойт

Обабіч траси Севастополь—Євпаторія в селі Віліне начальник міліції громадської безпеки Бахчисарайського району, підполковник Едуард Пилипей разом iз двома офіцерами (майором та лейтенантом) спрямували потужний струмінь води з брандспойта просто в об’єктив працюючої камери телеоператора «Нового каналу». Бризки також потрапили на оптику його колеги з каналу «1+1».

Український алфавiт: пiсля «Є» — одразу «Ж»

Український алфавiт: пiсля «Є» — одразу «Ж»

На запит головного редактора «Київ єврейський» Елеонори Гройсман, чи є термін «жид» забороненим для вживання в Україні, Міністерство юстиції провело аналіз, встановивши, що жодна норма не забороняє вживати слова «жид», «жиди» чи «жидівка». Водночас у Мін’юсті нагадали «про недопустимість дискримінації», оскільки, згідно з Конституцією, «громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом».

У лікарню — на «танку»!

У лікарню — на «танку»!

Область поступово оговтується від снігового «армагеддону», коли за дві доби випала двомісячна норма снігу і заметами були перекриті навіть міжнародні траси в усіх напрямках. Станом на вчора, повідомили «УМ» в обласній Державтоінспекції, був частково обмежений рух транспорту лише по об’їзній навколо Тернополя та автодорозі державного значення «Біла Церква — Кременець». 

Всі статті рубрики