Вчителька проти рейдерів

Вчителька проти рейдерів

Печерський райсуд постановив позбавити київську вчительку української мови Ніну Москаленко права власності на землю та житло в центрі столиці, виселивши її звідти. Жінку зобов’язали в десятиденний період винести всі свої речі та звільнити приміщення. За таке рішення можна дякувати судді Сергію Вовку. Як повідомляли раніше, невідомі тривалий час намагаються вижити жінку з будинку по провулку Землянський, 14, де з 50­х років жили її батьки. Жінці належить 2/3 будинку.

Замерзаємо... планово

Замерзаємо... планово

Горлівчани на власній шкірі відчувають «турботу» про себе з боку батьків міста. Навіть важко уявити рівень цинізму комунальників та інших кабінетних чинуш, які при 15­градусному морозі відмовляються увімкнути опалення в будинку, де проживає близько тисячі людей. У квартирах холодно, вікна обледеніли, а на підвіконні в каструлях замерзає борщ. Люди цілодобово одягнені у теплі речі, а лягаючи спати, закутуються у ковдри та із жахом очікують вночі, адже з нею приходять іще більші морози — ось така картина спостерігається в будинку по вулиці Рогозіна, 4, у 300­тисячній Горлівці.

Їдьте, не чекаючи

Їдьте, не чекаючи

У місті вже давно проводиться GPS­моніторинг громадського транспорту. В цьому львівським чиновникам допомагають спеціалісти з компанії EasyWay. Зараз вони запропонували нову ідею — зробити спеціальний мобільний додаток. «Спеціальний QR­ код буде наклеєний на кожній зупинці. Мобільний додаток його «зчитуватиме» і так пасажир знатиме номер маршруту та час, коли приїде громадський транспорт», — пояснює начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Жук.

Чекаємо вогню

Чекаємо вогню

Віряни краю — в очікуванні священного Вифлеємського вогню, що його вже кілька років поспіль доставляють члени місцевої молодіжної організації «Пласт». Як відомо, цими вихідними в австрійському Відні відбулась офіційна передача вогню, доставленого у спеціальному контейнері з місця народження Ісуса Христа, делегаціям скаутських організацій iз різних країн. Частинку його отримали і тридцять пластунів iз різних куточків України, які доставлять його до своїх міст.

Не грайтеся з морозом!

Не грайтеся з морозом!

За даними Міністерства охорони здоров’я, в період з 1 по 18 грудня через переохолодження й обмороження загинули 37 людей. Крім того, станом на 8–му ранку вчорашнього дня по допомогу через переохолодження й обмороження до лікарень звернулося 190 людей, з яких 162 — госпіталізували.

Між життям і смертю

Між життям і смертю

Винуватцем страшної трагедії став Володимир Сургай — глава цієї родини, який проживав окремо від сім’ї, проте вніс до будинку 20–літровий газовий балон, що і стало причиною жахливої трагедії. Кажуть, уже наступного дня чоловік планував перевезти його на дачу, проте не встиг. Потужний вибух спричинив страшну пожежу, рятуючись від якої, мати зі старшою донькою викинулися з десятого поверху, прихопивши молодших дітей. Вижила після падіння лише 7–річна дівчинка, але й вона від численних травм померла по дорозі до лікарні.

Три роки за «ненавмисне»

Три роки за «ненавмисне»

У серпні минулого року «УМ» повідомляла про трагедію, що сталася на Черкащині в райцентрі Драбів, де поховали одинадцятирічних Богдана Іванусу та Юлію Бахмут. Діти втопилися у Дніпрі під час екскурсії до Канева на Тарасову гору. Коли водолази витягли мертвих підлітків iз води, вони трималися за руки. Люди у Драбові розповідали, що Юля та Богдан були однокласниками й дружили, а дівчинка навіть казала, що «вийде заміж за Богдана, він буде міліціонером».

Остання справа судді Трофімова

Остання справа судді Трофімова

Новину про те, що харківські правоохоронці вчора затримали грузинського кримінального авторитета Резо, який став першим підозрюваним у справі про вбивство родини судді Трофімова, в Центрі громадських зв’язків обласного управління міліції не підтвердили. Тобто оперативникам поки що не вдалося вийти на слід жорстоких убивць, а за інформацію про них у відомстві пообіцяли 200 тис. грн. нагороди.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики