Із «болгаркою» — за права українців

Із «болгаркою» — за права українців

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Скориставшись депутатською недоторканністю, депутати від ВО «Свобода» в перерві перед вечірнім засіданням зрізали залізний паркан перед парламентом, встановлений рік тому невідомо ким (винуватець відгородження парламенту від народу тоді так і не знайшовся). Номером один у вправлянні з «болгаркою» був Андрій Тягнибок, молодший брат голови «Свободи».

Чи відповість Яценюк за своїх «тушок»?

Чи відповість Яценюк за своїх «тушок»?

Депутати з Партії регіонів так пояснюють перекуповування владою «тушок» з інших фракцій: купується те, що продається.

У цьому є логіка. Перебіжчиками в абсолютній більшості випадків стають нардепи, що мають певний набір якостей та характеристик: більші чи менші підприємці без чіткої ідеологічної позиції, особи, на яких — відповідно до їхньої бізнес–історії, можна натиснути, залякати кримінальною відповідальністю та/або зацікавити більшими заробітками під дахом іншої політичної сили. Тобто «групу ризику» в кожній фракції можна вирахувати ще на етапі формування виборчих списків.

Без Президента

Без Президента

Учора Президент Віктор Янукович проігнорував установче засідання новообраних депутатів. Хоча, згідно з Регламентом Верховної Ради, глава держави має бути присутнім на урочистому відкритті роботи парламенту нового скликання і складанні присяги народними обранцями. Замість цього Янукович залишив відеозвернення, записане ще минулого тижня. На Банковій пояснили це тим, що 9–12 грудня Президент перебуває з державним візитом в Індії.

По правду в Європу

По правду в Європу

Черкаські опозиціонери Леонід Даценко та Микола Булатецький, які балотовувалися до Верховної Ради, відповідно, в округах №194 і 197, не втомлюються доводити, що вони насправді перемогли з перевагою від 4 до 12 тисяч голосів. Нагадаємо, в цих округах відбулися очевидні фальсифікації, Центрвиборчком відмовився встановлювати справжній результат і призначив перевибори.

Веселий день 12.12.12

Веселий день 12.12.12

Станом на 18:00 середи, коли цей номер «УМ» був підписаний до друку, Верховна Рада всупереч прогнозам, не обрала й не затвердила Прем’єра. Принаймні на першому засіданні новий парламент відійшов від «кнопкодавської» практики попередників. Зажевріла сяка–така надія, що зусиллями опозиції парламент VII скликання поверне в Україну справжній парламентаризм із дискусіями та інтригою рішень. Щоб домогтися цього, вчора трьом опозиційним фракціям — а насамперед ВО «Свобода» — довелося попрацювати і горлянками, і кулаками. Власне, для цього опозиціонерів і обирали до ВР — щоб стати на заваді «котку» Партії регіонів. Хай там як, а план «донецьких» щодо захоплення влади на старті нової каденції дав збій. Хоча вони й встигли заручитися підтримкою «тушок».

Всі статті рубрики