Із «болгаркою» — за права українців

13.12.2012
Із «болгаркою» — за права українців

«Свободівці» почали депутатську роботу з «болгарками» в руках. Фото Рейтер.

Скориставшись депутатською недоторканністю, депутати від ВО «Свобода» в перерві перед вечірнім засіданням зрізали залізний паркан перед парламентом, встановлений рік тому невідомо ким (винуватець відгородження парламенту від народу тоді так і не знайшовся). Номером один у вправлянні з «болгаркою» був Андрій Тягнибок, молодший брат голови «Свободи».

«Свободівці» ствер­джують: Верховна Рада є найвищим представницьким органом українського народу, відтак народ має право доступу до нього», — сказано в повідомленні прес–служби партії з цього приводу.

Хоча протестувальників під ВР учора фактично не було, загін «Беркута» після падіння огорожі заблокував входи до двох під’їздів будинку парламенту. Комендатура Ради «підстрахувала» правоохоронців і зачинила двері на замок. Через це всередину, на вечірнє засідання, не могли потрапити й кілька нардепів–«свободівців». Проблему вирішили просто: націоналісти виламали двері у під’їзді №2 зсередини. Під час інциденту відбувалася штовханина­ між депутатами та охоронцями парламенту, які намагалися зачинити поламані двері.

 

ВІДДІЛ КАДРІВ

Арсенія Яценюка обрали головою фракції «Батьківщина» у вівторок увечері. За нього з–поміж присутніх не проголосували лише Анатолій Гриценко, Борис Тарасюк, Андрій Сенченко та Юрій Одарченко. Ще один — Микола Томенко — не прийшов на це засідання.