Без Президента

13.12.2012

Учора Президент Віктор Янукович проігнорував установче засідання новообраних депутатів. Хоча, згідно з Регламентом Верховної Ради, глава держави має бути присутнім на урочистому відкритті роботи парламенту нового скликання і складанні присяги народними обранцями. Замість цього Янукович залишив відеозвернення, записане ще минулого тижня. На Банковій пояснили це тим, що 9–12 грудня Президент перебуває з державним візитом в Індії.

Навіть деякі депутати від Партії регіонів вважають неправильною відсутність Лідера на першому засіданні ВР. «Я вчетверте складаю присягу, однак уперше роблю це за відсутності Президента в сесійній залі, — цитує «регіонала» Дмитра Святаша сайт «Українська правда». — Моя особиста точка зору — є певні правила. Я згоден, що відря­дження до Індії є дуже важливим для країни, і, мабуть, воно важливіше, ніж складення присяги парламентом VIII скликання...»

До речі, напередодні ввечері, незважаючи на перебування на півдні Азії, Президент підписав закон про зміни до Регламенту Верховної Ради.