По правду в Європу

13.12.2012

Черкаські опозиціонери Леонід Даценко та Микола Булатецький, які балотовувалися до Верховної Ради, відповідно, в округах №194 і 197, не втомлюються доводити, що вони насправді перемогли з перевагою від 4 до 12 тисяч голосів. Нагадаємо, в цих округах відбулися очевидні фальсифікації, Центрвиборчком відмовився встановлювати справжній результат і призначив перевибори.

За словами представника ВО «Батьківщина» Даценка, вони з Булатецьким безрезультатно пройшли в Україні всі можливі інстанції, в тому числі Київський та Вищий адміністративні суди, зрозуміли, що правди тут не знайти, тож і пішли в Європу, звернувшись із позовами до Європейського суду з прав людини. У позовній заяві до міжнародного суду невизнані депутати поскаржилися на бездіяльність ЦВК щодо встановлення результатів виборів на їхніх округах.

Звертатися до Євросуду опозиціонери закликають усіх небайдужих черкащан, котрі обурені тим, що діялося на виборчих округах. Леонід Даценко переконаний: коли таких позовів набереться чимало, то це «змусить Європейський суд оперативніше їх розглядати».

Водночас черкаські опозиціонери оголосили про збір депутатських підписів з вимогою скликати позачергову сесію облради, на якій вони хочуть почути пояснення керівників обласної влади та правоохоронців про порушення й фальшування на парламентських виборах.