Музи на віллі Грабовських

Музи на віллі Грабовських

У культурному житті обласного центру відбулася справді визначна подія — нарешті відкрився літературний музей, про необхідність якого говорили не один рік. Бібліотеку–музей «Літературне Тернопілля» органiзували на базі міської дитячої бібліотеки №2. «Створити заклад культури за нинішньої так званої «оптимізації» та відповідного фінансування галузі «з нуля» просто неможливо, тому ми знайшли вихід, облаштувавши музей саме на базі дитячої бібліотеки, — пояснив «УМ» начальник Тернопільського міського управління культури Олександр Смик. — Заодно використали можливість надати гідний статус історичній та архітектурній пам’ятці, розташованій у самому центрі міста — старовинній віллі Грабовських, що, безперечно, посприяє її збереженню».

Миколай «модернізується»

Миколай «модернізується»

У Тернополі вперше стартувала акція «Миколай для твоїх героїв», ініційована громадською організацією «Молодіжний націоналістичний конгрес». У рамках заходу активісти організації «формують» подарункові кошики для ветеранів визвольної боротьби, а 19 грудня завітають до них у гості, щоб розважити стареньких привітанням і душевною розмовою. Як розповів «УМ» координатор акції Іван Ковалик, організатори поставили за мету зібрати не тільки традиційні солодощі, а й продукти, речі чи навіть кошти, які б стали посильною допомогою людям, переважна більшість яких виживає на мізерні пенсії.

«Гонорар» за ключ від кімнати

«Гонорар» за ключ від кімнати

Співробітники обласного Управління з боротьби з оргзлочинністю затримали двох міських посадовців, які опікувалися питаннями обліку та розподілу житла. Їх обґрунтовано підозрюють в отриманні хабарів за «сприяння» у приватизації кімнат у гуртожитках. Факт вимагання та отримання «гонорарів» одним із затриманих зафіксували записуючі пристрої. Чиновник ділився зі ще одним подільником. За неофіційною інформацією, одним із затриманих є депутат Кременчуцької міськради від провладної партії.

«Гальмівний шлях» із Росії

«Гальмівний шлях» із Росії

Вiдучора Кременчуцький сталеливарний завод, на якому працює понад 5 тисяч людей, призупиняє свою роботу. Причиною вимушеного «гальмування» виробництва стало призупинення дії сертифіката відповідності на його продукцію (зокрема, йдеться про бічні рами візків вантажних вагонів) російською державною установою «Реєстр сертифікації на федеральному залізничному транспорті». Оскільки саме ці вироби є однією з основних складових виробництва, то підприємство, яке зорієнтоване на забезпечення своїм литвом виробників вагонів (їх, у свою чергу, постачають, в основному, до Росії), змушене було відвантажувати їх на склад.

Наші нирки для Шрі–Ланки

Наші нирки для Шрі–Ланки

Працівники Тернопільської обласної міліції розслідують справу про незаконний бізнес на продажу за кордон людських нирок. Організатора оборудки, раніше тричі судимого 29–річного уродженця Одеської області, який упродовж останніх років проживав у своєї співмешканки в Чортківському районі на Тернопільщині, заарештували. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Красивий і руйнівний

Красивий і руйнівний

Учора столиця України практично цілий день стояла в заторах. Згідно з інформацією «Яндекс–пробки», затори становили максимальні 10 балів. «Пішки дійти швидше»,— пояснює свою градацію інтернет–ресурс. Загальна довжина заторів і «тягнучок» становила кілька сотень кілометрів. Практично зупинився рух у центрі, на мостах через Дніпро, на Набережній та Кiльцевій дорогах. Учора середня швидкість пересування столицею становила 3—10 км за годину.

Всі статті рубрики