НОВИНИ ПЛЮС

12.12.2012

Суд не знайшов вини військових у падінні Ту–154

Вищий господарський суд України підтвердив невинність українських вояків в аварії російського лайнера Ту–154 у 2001 році, який, слідуючи за маршрутом Тель–Авів — Новосибірськ, упав над Чорним морем. Таким чином, Україна не погодилася з висновками комісії Міждержавного авіаційного комітету, який встановив, що лайнер збила ракета, випущена українськими військовими під час тренувань. Нагадаємо, тоді на борту літака перебували 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Усі вони загинули.

«Охматдит» залишився без керівництва

Міністерство охорони здоров’я звільнило генерального директора і сімох заступників Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», заявив звільнений директор Юрій Гладуш, який вважає це рішення МОЗ незаконним. За його словами, наказ і новий статут, згідно з яким скасовується посада гендиректора дитячої лікарні, а виконуючим обов’язки головного лікаря призначено одного з заступників — Володимира Поворознюка, привіз заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов. Гладуш також зазначив, що вважає це рішення рейдерською атакою на «Охматдит», і заявив, що вже оскаржив його в суді.

Україна вимагає звільнити Кочнєву

Міністерство закордонних справ нашої держави вимагає негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку нашої держави і журналістку Анхар Кочнєву, яку терористи Вільної сирійської армії обіцяють стратити в четвер. Як заявив учора на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, українські дипломати «закликають владу Сирії до вжиття більш активних та дієвих заходів, спрямованих на визволення захопленої українки, а також очікують на конкретні результати».

Водночас користувачі соцмереж звинувачують українську владу в бездіяльності у питанні звільнення Кочнєвої. «Українська влада заявляє, що «докладає всіх зусиль для її звільнення», але я їм не вірю. Коли в Дамаску я зателефонував консулу України і сказав, що кожну ніч мені телефонує Анхар з полону, його моє повідомлення не зацікавило настільки, що він не знайшов часу для особистої зустрічі зі мною», — написав у своєму блозі російський журналіст НТВ Вадим Фефілов.

Власник «Простопрінт» отримав притулок

Денис Олейников, який став відомим на всю Україну після скандалу навколо футболок з написом «Спасибо жителям Донбасса...», отримав політичний притулок у Хорватії. Як написав сам Олейников у своєму блозі, «віднині я та моя сім’я — не шукачі притулку, а натуральні біженці. Ще одна європейська країна де–факто визнала наявність політичних репресій в Україні».

На ММК ім. Ілліча загинули дві людини

Трагедія на металургійному комбінаті сталася внаслідок обвалення ковша ємністю 150 тонн iз гарячою сталлю. За повідомленням територіального управління Держгірпромнагляду, сталь розлилася на площі 250 квадратних метрів, унаслідок чого дві людини загинули, ще одна отримала опіки.

У Києві затримано екс–міністра МВС Грузії

Олега Мельникова, оголошеного грузинською стороною в міжнародний розшук, затримали столичні правоохоронці. За повідомленням грузинського інформагентства «ІнтерпресНьюз», Мельникова та ще низку колишніх державних посадовців Грузії звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Столиця гулятиме в новорічну ніч до ранку

За повідомленням Київміськдержадміністрації, в ніч iз 31 грудня на 1 січня роботу столичного метрополітену буде продовжено до 3.30, а наземний транспорт курсуватиме до 4.30 ранку. Як підрахували в КМДА, в середньому щороку на майдані Незалежності Новий рік зустрічають близько 100 тисяч осіб, «тож належна організація перевезень у нічний час є вкрай важливою», констатують у столичній мерії.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>