А купатися як? Та, скільки тiєї зими...

А купатися як? Та, скільки тiєї зими...

Житомирський водоканал заборгував ПАТ «Житомиробленерго» більше 10 мільйонів гривень. Тому з 26 листопада від енергопостачання відключили станції Північно–Західний район, Польова та Крошня, якi обслуговують близько 40 тисяч мешканiв. «Представники влади Житомира обіцяли, що заплатять до понеділка хоча б 2 мільйони гривень у рахунок боргу, але грошей немає, і ми відключаємо три станції третьо­го підйому водоканалу», — розповіли в «Житомиробленерго». Дати воду обіцяють відразу після того, як міська влада хоча б частково відшкодує борг.

Королева «Апельсинова куля»

Королева «Апельсинова куля»

Традиційний «Бал хризантем», себто цвітіння просто неба, цьогоріч стартував у Національному науковому центрі «Нікітський ботанічний сад» (якому, до слова, в цьому році виповнилося рівно 200 років. — Авт.) приблизно на десять днів раніше, ніж зазвичай. Причина — в погоді: затяжна тепла осінь, пояснила «УМ» науковий співробітник лабораторії дендрології і квітництва Наталя Смикова. Ще вчора в Нікіті термометр показував 16–17 градусів.

Телефон з усiма зручностями

Телефон з усiма зручностями

Змінити оператора і не втратити персональний номер телефона, яким користуєтеся не перший рік, невдовзi не становитиме проблем. Днями набув чинності наказ Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, який дозволяє з 1 січня 2013 року запровадити послугу перенесення мобільних номерів при зміні оператора — Mobile Number Portability (MNP). Для цього буде створена єдина база даних. Документ передбачає перенесення мобільних номерів з однієї мережі в іншу, а також фіксованих номерів в одній зоні нумерації. Абоненти зможуть міняти оператора зі збереженням номера необмежену кількість разів, але за гроші. Фахівці прогнозують, що ціна такої послуги становитиме близько 40 гривень.

30 фільмів за 80 годин

30 фільмів за 80 годин

Замалим не чотири доби у Харкові тривав кіномарафон, учасники якого без перерви на сон дивилися світову класику. Ціна питання — 10 тисяч гривень. Призові дісталися Юлі Ярошенко, яка протрималася біля монітора ноутбука 82,5 години, побивши попередній рекорд України.

Більше живий, ніж мертвий

Більше живий, ніж мертвий

Про цей шокуючий інцидент, мабуть, мало б хто дізнався, якби не жалісливі співробітники коломийської фірми, де працювала матір, котра додумалася до такого гнітючого «сценарію». Жінка зі сльозами на очах попросила у свого керівництва фінансової допомоги на похорон сина, якого нібито так побили в місцевій школі №5, що від отриманих травм він віддав Богові душу. «Нещасній» матері не тільки дали гроші, а й купили вінок для поховальної церемонії. Заминка виникла з адресою доставки, адже жінка кілька разів упродовж нинішньої осені змінювала орендовані в Коломиї квартири. Коли зателефонували до школи, то з’ясувалося, що для мінорного настрою немає жодних підстав, адже живий–здоровий першокласник, якого оплакувала матір, спокійнісінько сидить на уроках.

Село на Хрещатику

Село на Хрещатику

Уже 8 грудня в центрі Києва відкриється новорічно–різдвяне селище. Святкові будиночки–кіоски вишикуються від майдану Незалежності до Бессарабської площі й працюватимуть з 11–ї ранку до 22–ї вечора. Організаторами проекту є ТОВ «Холідей–Сервіс» та ГО «Подільська гільдія ремісників».

Хто «кришує» реактор?

Хто «кришує» реактор?

Виконано перший підйом східної частини арки нового саркофагу для зруйнованої ядерним вибу­хом ЧАЕС. Сталеві конструкції вагою близько 5 тисяч тонн було піднято на висоту 22 метри, повідомляє прес–служба ЧАЕС. По закінченні всіх робіт зруйнований ядерним вибухом у 1986 році реактор буде приховано під новим конфайнментом, або, інакше кажучи, — об’єктом «Укриття–2», що убезпечить довкілля від iмовірного витоку радіоактивних матеріалів.

Всі статті рубрики