Вимкнути УТ–1 може японський кредит

Вимкнути УТ–1 може японський кредит

Учора профспілка Національної телекомпанії України заявила про те, що НТКУ опинилася на межі банкрутства, через яке трудовий колектив може втратити роботу. За інформацією профспілчан, Міністерство фінансів подало  позов на НТКУ і вимагає від державного телеканалу сплати 25 мільйонів гривень. Ці кошти повинні піти на погашення кредиту, наданого Національній телекомпанії ще у 1996 році з державного бю­джету в межах співпраці України і Японії. Йдеться про 13,5 мільйона доларів, які японці виділили на закупівлю технічного обладнання для Першого Нацiонального каналу. (На тепер це обладнання застаріло).

Кращi пiдуть на дно

Кращi пiдуть на дно

Новостворений Чорноморський центр підводних досліджень підпорядковуватиметься республіканському Комітету з охорони культурної спадщини. «Якщо на науковому обліку в Криму перебуває понад 2,5 тисячі об’єктів і 24 городища, що розміщуються під водою, то на державному обліку їх лише п’ять. І це не дає можливості повноцінно їх охороняти. Окрім того, наше завдання — не тільки дослідження, збереження, а й розумне використання цих об’єктів, передовсім із туристичною метою»,— окреслила завдання новоствореної установи голова комітету Лариса Опанасюк. Безпосередньо ж опікуватиметься підводною археологією фаховий моряк і вiдомий дослідник чорноморських глибин, тепер уже в іпостасі директора центру Сергій Воронов. Загалом у Центрi пiдводних дослiджень працюватимуть тридцять фахівців. До речi, заради цiєї роботи пан Сергій навіть переїхав жити з Києва до Криму.

«Виховний» процес

«Виховний» процес

Проти Тетяни Суровицької, матері трагічно загиблої в березні цього року 18–річної Оксани Макар, подали судовий позов, який може перерости у кримінальну справу. Керівник приймальні Української Гельсінської групи в Миколаєві Олена Кабашна звинувачує матір дівчини у невиконанні нею батьківських обов’язків. Окрім того, в позові йдеться, що Суровицька фактично виховала доньку повією.

Справедливiсть є. Але за неї б’ють

Справедливiсть є. Але за неї б’ють

Активіста «Асамблеї малого й середнього бізнесу» та Громадської організації «Вільний простір» Романа Олексевича та його сина Назара, який працює журналістом газети «Край», побили та заарештували, коли вони намагалися припинити побори з водіїв. За словами потерпілих, на дорозі, неподалік міста Кам’янка–Бузька, невідомі чоловіки зупиняли перевізників цукрових буряків. «Нам зателефонували водії, які розповіли, що на дорозі кожен автомобіль пропускають через терези і, якщо є перевантаження, з кожного збирають «мито» — від 100 до 300 гривень», — розповів «УМ» Роман Олексевич.

Кровна поміч

Кровна поміч

До Міжнародного дня студента активісти Асоціації молодих донорів України провели акцію «Тиждень донора крові», до якої долучилися три провідних столичних університети — Київський політехнічний інститут, Національний авіаційний, Університет будівництва та архітектури. Сьогодні кров здаватимуть на користь онкохворих дітей студенти КПІ та інші бажаючі за адресою Студентської соціальної служби: вул. Борщагівська, 144.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Українські отамани» виходять на ринг

«Українські отамани» виходять на ринг

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Золота» команда українських боксерів–аматорів, які тріумфували на чемпіонаті світу 2011 року та на Олімпіаді–2012 у Лондоні, стала основою для першого в Україні напівпрофесійного боксерського клубу, що виступатиме під егідою AIBA. Сьогодні «Українські отамани» — так називається клуб — проведуть у київському центрі «АККО інтернешнл» першу матчеву зустріч із боксерами з Казахстану «Астана арланз», учора відбулася презентація нового колективу та зважування бійців.

Всі статті рубрики