«Українські отамани» виходять на ринг

16.11.2012
«Українські отамани» виходять на ринг

Боєць «Українських отаманів» Дмитро Митрофанов (ліворуч) під час зважування зі своїм супротивником — Сергієм Дерев’янченком. Фото Юрія САПОЖНІКОВА.

«Золота» команда українських боксерів–аматорів, які тріумфували на чемпіонаті світу 2011 року та на Олімпіаді–2012 у Лондоні, стала основою для першого в Україні напівпрофесійного боксерського клубу, що виступатиме під егідою AIBA. Сьогодні «Українські отамани» — так називається клуб — проведуть у київському центрі «АККО інтернешнл» першу матчеву зустріч із боксерами з Казахстану «Астана арланз», учора відбулася презентація нового колективу та зважування бійців.

«Створення команди — це зовсім непростий процес: у кожного нашого боксера є пропозиція з іншого клубу, проте я вдячний хлопцям, що вони підтримали нашу ідею і все–таки боротимуться за перемогу рідної країни», — сказав на прес–конференції президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

На емблемі «Українських отаманів» — тризуб і козак з оселедцем, що здіймає вгору руку в боксерській рукавичці. На сьогодні у клубі 23 боксери. До зірковового складу увійшли Василь Ломаченко, Олександр Усик, Денис Берінчик, Олександр Гвоздик, Денис Пояцика, інші більш та менш відомі представники вітчизняного боксу.

Найкращий боксер світу 2012 року за версією АІВА, олімпійський чемпіон Олександр Усик сьогодні не вийде в ринг проти казахів, але про нову команду говорить: «Найголовнішою перевагою є те, що нарешті українські боксери представлятимуть свою країну і свою команду в таких змаганнях. Не доведеться переїздити в іншу країну заради роботи».

Паралельно з’явилася інформація, що з Усиком контракт ще не підписано, оскільки в нього є заманливе запрошення з іншої структури. Щодо цього Олександр сказав: «Так, я багато про що мрію, але давайте спершу відбудемо цей сезон, а потім побачимо, як складеться ситуація. На даний момент мені добре в Україні, і я не хочу кудись переїздити. Я не спростовую того, що мені дійсно надійшла хороша пропозиція, яку я розглядаю. Але в цьому сезоні я залишаюся в «Українських отаманах».

У першості WSB «Українські отамани» мають одну мету — перемогу. Як зазначив Володимир Продивус, «суперники сильні, але наша назва просто не дозволяє нам стати другими, тому головним для нас є лідерство, доведення вищості українського боксу у світі».

У цьому командному турнірі сезону 2012/13 зійдуться клуби 12 країн. За жеребкуванням українська команда потрапила до групи В, де боротиметься з минулорічними чемпіонами з Італії, а також представниками Казахстану, Німеччини, Великої Британії та США. В іншій групі — Азербайджан, Аргентина, Індія, Італія, Мексика, Польща («Гусари»).

Цікаво, що у складі «Астани» проти «Отаманів» сьогодні вийде український боксер Сергій Дерев’янченко. Він має що доводити співвітчизникам, адже Сергія, попри наявність ліцензії, не включили до складу збірної на Олімпіаду–2012.

На запитання, чому хлопці обрали не професіональний бокс, а «напів», бронзовий призер Олімпійських ігор у Лондоні Олександр Гвоздик відповів: «На жаль, відразу перейти в найвищий клас неможливо. Усе має бути поступово, думаю, що в результаті ми все–таки матимемо професійну лігу».

Катерина БАЧИНСЬКА
  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>