Ми не РАБи. Невже?

Ми не РАБи. Невже?

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, представила уряду нову методику тарифоутворення для пiдприємств. Про це під час прес–конференції повідомив директор стратегічного планування і розвитку Нацкомпослуг Дмитро Арлачов.

«Маски–шоу» прийшли до опозиції

«Маски–шоу» прийшли до опозиції

Учора невідомі в масках обшукали офіс Олександра Омельчука — чоловіка опозиціонерки, депутата Лесі Оробець, яка на останніх виборах пройшла до ВР за списками ВО «Батьківщина». «Люди, які увірвалися в офіс чоловіка, збиваючи з ніг охоронця, кричали, що вони з УБОЗу, а зараз переконують юристів — що з податкової міліції. Викликали міліцію — приїхала група. Люди в цивільному не впускають і їх в офіс! На вимогу співробітника міліції пред’явити постанову суду, яка дозволяє проведення обшуку і слідчі дії, не реагують», — написала Оробець на своїй сторінці в «Фейсбук». Жоден правоохоронець, за її словами, не наважився підійти до «податківців», щоб з’ясувати законність їхніх дій.

Краще не хворіти

Краще не хворіти

Фахівці прогнозують різке підвищення цін на ліки відразу після Нового року. «Головною причиною зростання цін та дефіциту на ліки є сертифікат GMP. На сьогодні складність полягає в тому, що 136 виробників препаратів стоять у черзі для отримання цього сертифіката, а 1 січня не за горами, тому, звісно, всі не встиг­нуть пройти контроль, — пояснює Володимир Ігнатов, виконуючий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробництв в Україні. — Відповідно, є загроза, що деяких ліків не буде в Україні». Неприпустимо приймати такі кардинальні зміни під час сезонних захворювань, бо не відомо, яких препаратів не вистачатиме на полицях аптек, каже пан Ігнатов, зміни потрібно вводити в найменш проблемний сезон — улітку.

Що лишилося від Терещенків...

Що лишилося від Терещенків...

Одна з найвідоміших у країні художніх галерей святкує 90 років від дня заснування. Київський національний музей російського мистецтва привітав Віктор Янукович (його натхненне звернення розміщено на офіційному сайті Президента, утім не відомо, коли Віктор Федорович бував у музеї востаннє і чи бував). А на урочистому відкритті приуроченої до ювілею виставки побував реформатор музейної справи міністр культури Михайло Кулиняк. Керівництву цього культурного осередку та його науковому колективу пощастило не потрапити під «зачистку» музейників, яка охопила цьогоріч помітні музеї країни, тож наразі вони радо вітали пана Кулиняка.

Вода є. Шукаємо гроші

Вода є. Шукаємо гроші

У Каневі, в районі нижнього парку Шевченківського природного заповідника, утворився провал довжиною п’ять та шириною півтора метра. Таку яму «вирили» ґрунтові та поверхневі води, зачепивши при цьому і міський колектор. Для ліквідації наслідків НП у місті створили оперативний штаб.

Хворі в «білих халатах»

Хворі в «білих халатах»

Напередодні одна з жінок відпочивала з друзями в лісі. Компанія назбирала ціле відро грибів, які тут же перетворили на вишуканий делікатес під сметаною. А наступного дня «ласощами» пригостилися і колеги по роботі — співробітники однієї з аптек Первомайська. У підсумку четверо аптекарів, які куштували гриби у сметанi, потрапили в реанімацію. На даний час, за словами медиків, їхній стан задовільний. Жінки проведуть у лікарні ще довгий час, але життю та здоров’ю вже ніщо не загрожує.

Норму виконав і перевиконав

Норму виконав і перевиконав

Петро Лизан не дожив до свого 113–річчя півроку. Навесні, коли родичі, близькі та журналісти вітали його зі 112–м днем народження, старожил сказав, що власну норму життя виконав і навіть перевиконав. Його стиль життя вражав односельцiв. Невибагливий, працьовитий, Петро Лизан не пив і не курив, у селі його вважали взірцевим християнином. Рідні жодного разу не бачили його розгніваним.

Всі статті рубрики