«Кошкiн» суд

«Кошкiн» суд

Шевченківський районний суд Києва призначив на 26 жовтня розгляд справи за позовом заступника декана філософського факультету Київського національного університету ім. Шевченка, кандидата філософських наук Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради вишу з вимогою скасувати рішення про присвоєння наукового ступеня кандидата наук шеф–редактору інтернет–видання «LB.ua» Ксенії Василенко (Соні Кошкіній). «Головний аргумент подачі судового позову — наявність у кандидатській дисертації Ксенії Василенко текстових запозичень. Незважаючи на цей факт, вчена рада ухвалила позитивне рішення щодо присудження пані Василенко ступеня кандидата наук», — пояснив «УМ» сам позивач.

Шулявська «пуща»

Шулявська «пуща»

Маму зубреняти звати Марта, тата — Мирон, повідомили «УМ» у відділi зв’язків iз громадськістю Київського зоопарку. У липні тут уже святкували народження на світ зубреняти — тоді малюк з’явився у Мирона та іншої самки — Міри, а назвали його Мірошик. Таким чином, зараз сімейство зубрів столичного звiринця складається з чотирьох особин.

Усім покинути борт!

Усім покинути борт!

У США позавчора ввечерi затримали громадянина України Анатолія Барановича, пасажира літака компанії Delta Air Lines. Причина — «втручання в хід польоту», а саме Анатолiй намагався відкрити аварійний вихід літака i ледь не пошкодив фюзеляж. Українцю вже висунули обвинувачення, і він постане перед судом у Солт–Лейк–Сіті, повідомляє «Укрінформ» iз посиланням на агенцiю «Ассошіейтед пресс».

Семеро «у вільному падінні»

Семеро «у вільному падінні»

Як це нерідко буває на сучасних будівництвах, далося взнаки банальне нехтування вимогами безпеки і злочинне нехлюйство. Семеро робітників, які працювали на недобудованому 16–поверховому будинку в Алушті, «набились» у вантажний ліфт. Прес–служба Територіального управління держслужби гірничого нагляду і промислової безпеки по Криму і Севастополю не уточнює: ліфт iз людьми після цього «перейшов» у вільне падіння на другому поверсі при підйомі чи все ж спуску.

«Менора» з апломбом

«Менора» з апломбом

Позавчора ввечері в самісінькому центрі міста відбулася грандіозна подія — відкрили єврейський центр «Менора», будівництво якого ініціювали мільярдери місцевого походження, Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Тільки міжнародних авіарейсів до міста на Дніпрі було скеровано відразу 28. Отож на відкритті «Менори» ледь змогли розмістити тільки ВІП–гостей, а для пересічних людей доступ сюди буде відкрито з 21 жовтня.

Діти по–новому

Діти по–новому

Парламент нарешті врегулював наболілі питання в царині допоміжних репродуктивних технологій, проголосувавши закон, яким чітко встановлено граничний репродуктивний вік жінки (51 рік), а також офіційно дозволено сурогатне материнство.

Охоронець: озброєний i... дуже небезпечний

Охоронець: озброєний i... дуже небезпечний

Поки міліція розшукує Ярослава Мазурка, якого підозрюють у потрійному вбивстві в торговельно–розважальному центрі «Караван», до тями прийшов четвертий охоронець, важко поранений під час сутички в ТРЦ, — Павло Феденков. Як повідомив правозахисник Марк Бен–Наїм, iз посиланням на власні джерела в МВС, Феденков не став приховувати від слідства, що більшість випадків iз дрібними крадіжками охорона «Каравану» «вирішувала на місці». Тобто без виклику міліції. Так сталося і у випадку з Мазурком, з якого, розповів Феденков, теж вимагали гроші «за мовчання» i за те, що не доведеться викликати правоохоронців, яким «доведеться заплатити більше в рази». Підтверджує його покази, за словами правозахисника, і той факт, що впродовж року охорона ТРЦ викликала на місце крадіжки правоохоронців лише один раз.

Політична сповідь

Політична сповідь

На вчорашній нараді з керівниками церков та релігійних організацій Президент України Віктор Янукович охопив якнайширший спектр дражливих проблем політичного та суспільного життя країни. Зокрема, йшлося і про вибори, у хід яких глава держави просив священиків не втручатися, «тому що цей процес буде працювати на розкол країни». Такою, очевидно, була реакція Президента на повідомлення, що почастiшали, про агітацію, яку ведуть з амвонів представники переважно Московського патріархату.

Всі статті рубрики