Дорогою смерті

Дорогою смерті

Поминальні заходи розпочалися напередодні вихідних і тривали декілька днів. Так, за ініціативи Єврейської ради України та Фонду «Пам’ять Бабиного Яру», у неділю від пам’ятного знаку, на перехресті вулиць Мельникова і Дорогожицької, до пам’ятника «Менора» пройшла траурна хода «Дорогою смерті», яка закінчилася мітингом і покладанням квітів до пам’ятних знаків і місць, пов’язаних із трагедією Бабиного Яру.

Де була розпуста — виросла «капуста»

Де була розпуста — виросла «капуста»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Днями співробітники СБУ в Луганській області порушили кримінальну справу проти трьох працівників модельного агентства, яких підозрюють у виготовленні та поширенні продукції порнографічного змісту. За час існування агентства його «співробітницями» встигли стати близько 250 жительок Луганська та області віком від 18 до 28 років.

У пошуках «караванського» вбивці

У пошуках «караванського» вбивці

Із закривавленими руками й одним патроном у пістолеті убивця з «Каравану» продовжує розгулювати на волі. Тепер чоловіка, який напередодні вихідних влаштував стрілянину в торговельному центрі «Караван», вбивши трьох охоронців і поранивши четвертого, шукатимуть не лише в Україні, а й у Росії та Білорусі. «Орієнтування на нього розіслані територією всієї країни, а також передані до Росії та Білорусі. Хоча ми схильні думати, що він і досі в Києві, просто «заліг на дно». На дану хвилину не будемо нічого коментувати. Всі подоробиці — через день», — зазначив учора у коментарі «УМ» керівник прес–служби Головного управління МВС у столиці Ігор Михалко.

«Лавка» болю

«Лавка» болю

Четверо постраждалих «відбулися» забоями, інших чотирьох терміново госпіталізували у травматологічне відділення міської лікарні. Серед постраждалих — люди у віці від 14 до 42 років. Лікарі діагностували у потерпілих струс мозку, черепно–мозкові травми і переломи кінцівок. Трагедія сталася пізно ввечері в суботу під час народного гуляння: мешканці Голої Пристані святкували 303–тю річницю з дня заснування міста.

По метру на дитину

По метру на дитину

На кожного з членів великого сімейства припадає трохи більше одного квадратного метра житла. На квартирному обліку велика родина Іваненків стоїть уже більше п’яти років, але за цей час нічого путнього чиновники їм так і не запропонували. «Справа в тому, що такий великій родині необхідна квартира площею не менше 90 квадратних метрів, — виправдовується Оксана Фощенко, фа­хівець обліку та розподілу житла Миколаївського виконкому. — А по тому житлу, що звільняється, ми не маємо прийнятних варіантів».

Чистий аркуш протесту

Чистий аркуш протесту

Близько двохсот українських журналістів, зокрема й регіональних, прийшли вчора вранці на акцію протесту до комітетів Верховної Ради, де відбувалася погоджувальна рада парламенту. У руках працівників мас–медіа та їхніх прихильників, котрі теж долучилися до пікету, були чисті аркуші паперу й білі ватмани без жодних написів. Чисті сторінки — як ілюстрація до неможливості журналістам писати критичні матеріали у випадку можливого ухвалення в другому читанні сумновідомого закону про наклеп. До пікету долучилися й журналісти «УМ».

Фізкультура напоказ

Фізкультура напоказ

15 тисяч киян недільного ранку не полінувалися встати раніше й зробити ранкову зарядку — та ще й побили при цьому рекорд світу! Принаймні це стверджують представники низки організацій, які фіксують рекорди, а також самі організатори акції «День Чемпіона». Серед таких — Денис Силантьєв, президент Фонду підтримки молодіж­ного та олімпійського плавання, чемпіон світу з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї. Варто відзначити, що ранкову зарядку, яка проходила просто неба на Оболонській набережній у Києві, підтримали також: Ганна Безсонова — п’ятиразова чемпіонка світу з худож­ньої гімнастики, Владислав Ващук — відомий український футболіст, Володимир Горянський — народний артист України, Олена Шоптенко — хореограф, дворазова чемпіонка світу з бальних танців серед молоді.

Всі статті рубрики