Прибиральниця з України — теж людина

Прибиральниця з України — теж людина

У чеському видавництві «Вітряні млини» вийшла антологія сучасного оповідання українських авторів «Україно, давай, Україно!». Видавець Петро Мінаржик вважає, що строкатістю жанру і талановитим викладом книга допоможе зламати стереотипи про українців, які досі панують у чеському суспільстві.

Кому «Зірка», а кому лімфома

Кому «Зірка», а кому лімфома

Близько ста ліквідаторів уже кілька днів сидять без їжі в місті Сквира. Люди звинувачують місцевий Пенсійний фонд у порушеннях під час перерахунку пенсій. Держустанова через понад чверть століття після аварії на Чорнобильській АЕС вимагає від них документи, які б дали змогу встановити, хто де працював на момент трагедії і скільки часу. Але це неможливо, кажуть ліквідатори, оскільки документів, як і більшості підприємств, уже не існує, немає навіть правонаступників тих пiдприємств. Тож бага­тьох почали позбавляти статусу ліквідаторів.

Зіштов­­хнулися з вантажівкою

Зіштов­­хнулися з вантажівкою

Трагедія сталася в неділю вночі на трасі Рига—Таллінн біля міста Саласпілс (Латвія). За попередньою версією, автобус, який перевозив збірну України з боротьби самбо, виїхав на зустрічну смугу i зіштовхнувся з вантажним автомобілем, яким керував громадянин Польщі. В автобусі було 18 неповнолітніх осіб у віці від 14 до 17 років та 7 дорослих.

Поміряй, перевір та передай

Поміряй, перевір та передай

Упродовж ось уже багатьох років, за будь–якої влади і погоди, працівники Гідрологічної станції «Київ» виконують свою звичну роботу — поміряй, перевір та передай інформацію! І так двічі на день — о 8–й ранку та о 20–й вечора. Що цікаво, станція не припиняла своєї роботи навіть у роки Першої світової, Громадянської, Другої світової воєн, завдяки чому гідрометеорологічні спостереження не були перервані.

Смертельний номер

Смертельний номер

Фініш аматорських автоперегонів у Києві став летальним не лише для директора Департаменту фінансової політики Мінекономіки Сергія Чекашкіна, а й ще для двох любителів швидкого екстрiму. Як повідомляють очевидці на форумі http://moto.kiev.ua, автоперегони організували на проспектi Бажана у недiлю пiзно ввечерi: «Організатори виходили у жилетках iз паличками, схожими на даішні, і зупиняли весь потік машин на вул. Бажана. Ганялися по 5—7 заїздів, пропустили машин п’ятдесят — і знову перекривали. Пробка була дуже велика...»

Чуєте, domnule Azarov?!

Чуєте, domnule Azarov?!

Україна пожинає плоди так званого «мовного закону», завдяки якому, нагадаємо, станом на сьогодні російська мова отримала статус регіональної у восьми областях країни i одинадцяти містах. Потiм депутати Берегівської райради, що на Закарпатті, надали статус регіональної угорській мові. Днями ж аналогічне рішення щодо румунської мови ухвалили депутати сільської ради Білої Церкви (Рахівський район Закарпатської області).

Всі статті рубрики