Касаційний ренесанс

Касаційний ренесанс

Учора Вищий спеціалізований суд iз розгляду цивільних та кримінальних справ ледь не перетворився на мистецьку галерею. На черговий розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко на рішення Печерського райсуду столиці, яким її засуджено до семи років «колючки» за «газові угоди», нардепи від БЮТ принесли копію картини епохи Ренесансу в повний розмір. Полотно роботи нідерландського живописця, представника північного Відродження Герарда Давида «Суд Камбіза» депутати намагалися повісити на стіну в судовій залі.

«Зайнятний» закон

«Зайнятний» закон

Віктор Янукович підписав Закон «Про зайнятість населення», що під час його опрацювання та розгляду викликав шквал критики громадськості. Про це під час брифінгу повідомила перший заступник глави адміністрації Президента, представник глави держави в Кабінеті Міністрів Ірина Акімова.

Пожежники? Спортсмени!

Пожежники? Спортсмени!

У місті Вишневе на базі спортивного комплексу Головного територіального управління МНС у Київській області сьогодні завершується чемпіонат України з пожежно–прикладного спорту, присвячений 75–й річниці з дня заснування цього виду змагань.

Україна на кулі

Україна на кулі

Напередодні Дня міста, що традиційно відзначається 23 серпня, на харківському майдані Конституції відкриють новий пам’ятник Незалежності. Як «УМ» уже повідомляла, моральну застарілість першого монумента визнав навіть його автор, скульптор Олександр Рідний, тому минулого року в Харкові провели творчий конкурс на найкращий ескіз більш сучасного бачення образу вільної України.

Якщо прийде велика вода

Якщо прийде велика вода

Спрогнозувати настання повеней і сезонних водопіль на території України, виявляється, не так і просто. Проблему частково розв’язано лише на заході. На сьогодні Україна має понад 40 автоматичних станцій і технічну систему прогнозування повеней на Закарпатті. Це тому, пояснюють експерти, що води тамтешніх річок течуть в Угорщину, Словаччину — й уряди цих країн надають фінансову підтримку для регуляції цих процесів. «Але на Прикарпатті таких систем немає зовсім — уже коли стається повінь, то починають будувати греблі, захисні споруди. Але перш як будувати, треба ретельно все розраховувати. Адже гребля вбереже від затоплення найближче до неї село, а село, розташоване хоча б на 2 метри нижче, повністю попливе», — пояснює завідувач відділу математичного моделювання навколишнього середовища Інституту проблем математичних машин і систем НАН України Марк Залізняк. Контроль над верхньою частиною Дніпра теж проблематичний — це територія Росії і Білорусі, тому немає чіткого розуміння про формування там снігового покриву. Це можна визначити лише за допомогою супутників — у цьому Україні допомагатиме американська сторона.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики