Стоїть тичка, на тичці —капличка...

Стоїть тичка, на тичці —капличка...

Ще недавно всі раділи: літо починається. А не згледілися — після денної спеки вночі вже чути подих осені. Про скору зміну пори свідчить і наближення передосінніх свят. На початку наступного тижня вже — Маковія, відколи, за давніми традиціями, після посвячення, можна було їсти мак нового врожаю. 14 серпня, на Перший Спас, дозрілі маківки несли до церкви, а на стіл ставили обрядові коржики з маком — шулики. Згодом на свято господині почали готувати не лише пісну й прісну випічку, а й здобну.

Макові витребеньки

Макові витребеньки

Я пам’ятаю, як у дитинстві щоліта чекала на Маковія. Саме тоді мама пекла пиріжки і рулети з маком. Ні, не так: мак із пиріжками. Бо магазинні булочки завжди видавалися мені недостатньо маковими, а на свято можна було розгулятися. Звісно, що і в інші дні можна було випросити маковий рулет, але чомусь здавалося, що це щось особливе, тільки літнє, тільки Маковіївське. Тепер я виросла і подумала, а чого обмежуватися лише рулетами і пиріжками? Тому активно почала відшуковувати й випробовувати цікаві рецепти з маком, в яких, здебільшого, — досить неочікуване поєднання інгредієнтів.

Бус із наркотою

Бус із наркотою

Такого собі водія–«багатоверстатника» затримали співробітники Жовтневого райвідділу міліції Полтави. Рухаючись своїм бусом по маршруту, який з’єднує два «спальні» мікрорайони у різних кінцях міста, він просто за кермом встигав «обслуговувати» місцевих наркоманів. Зокрема, під час рейсу по мобільному телефону домовлявся з постійними «клієнтами» про час та місце збуту отруйного зілля, а потім продавав його.

Гуцульське порно

Гуцульське порно

Наскільки глибоко в патріархальні Карпати через iнтернет проникає сексуальна розбещеність, можна зрозуміти на прикладі вже трохи підтоптаного свінгера з невеликого гуцульського міста Косів. Майже 50–рiчним чолов’ягою, як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, зацікавилися співробітники нещодавно створеного підрозділу боротьби з кібер­злочинністю обласного УМВС після того, як на одному з сайтів виявили надто відверті фото статевих актів сексуально заклопотаного косівчанина з його дружиною.

У злодіїв — «гарячий» сезон

У злодіїв — «гарячий» сезон

За останні півроку в Україні зареєстровано 11,5 тисячi квартирних крадіжок (торік було вчинено на 300 злочинів більше). «На сьогодні розкрито 5100 таких крадіжок, 3209 підозрюваних перебувають під слідством, а 710 з них — під вартою», — зазначає старший уповноважений з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку МВС Іван Максимчук. За його словами, грабують квартири, як правило, раніше судимі злодії, організовані групи або просто «на п’яну голову» чи неповнолітні. Як свідчить статистика, влітку кiлькiсть крадіжок збiльшується на 70 відсотків. Зазвичай обкрадають заможні будинки. А зі звичайних квартир викрадають усе — від білизни та взуття до коштовностей і грошей. Майно на рекордно великі суми найчастіше крадуть у високопосадовців. Із 46 таких випадків — 18 крадіжок досі є нерозкритими.

Всі статті рубрики