Троянди, голуби, світлини

Троянди, голуби, світлини

Об’єднана опозиція минулої неділі відзначила рік перебування за ґратами своєї лідерки Юлії Тимошенко у Києві та Харкові. Вже вранці 5 серпня (саме цього дня минулого року екс–Прем’єрку заарештували в залі суду) на Пішохідному мосту столиці БЮТівці розгорнули двадцятиметровий банер «Юлі — волю!». Утримати його їм вдалося не більше години. Крім цього, в різних районах Києва з’явилися наліпки із зображенням Тимошенко, яка «не зломлена» протягом «365 днів у неволі». А в наметовому містечку БЮТ на Хрещатику відкрили фотовиставку, присвячену річниці перебування їхньої лідерки за ґратами. Кількість фото символічна — 365 світлин. Як, власне, і голубів, яких випустили в небо у центрі столиці.

Десять діб для майора

Десять діб для майора

Минулої п’ятниці колишнього майора Управління держохорони Миколу Мельниченка (відомого своїми плівками з–під президентського дивана Кучми) арештували в аеропорту Неаполя одразу після прибуття літаком iз Вашингтона. Підстава для арешту — ордер, виданий українським бюро Інтерполу. Адже ще у минулому році Україна оголосила Мельниченка у міжнародний розшук після поновлення проти нього «старих» справ щодо розголошення державної таємниці та підробки документів.

Слово — не горобець, присяга — не цяцька?

Слово — не горобець, присяга — не цяцька?

Рекламуючи себе й свою політичну силу, учасники виборчих перегонів традиційно божаться бути вірними виборцям. І аби ці обіцянки виглядали не голослівними, навіть складають символічні присяги. Так, до символічної «фіксації» своїх зобов’язань перед виборцем вдалися кандидати в народні депутати від «Об’єднаної опозиції «Батьківщина» — позавчора вони присягнули на вірність українському народу. Як повідомляє прес–служба партії Тимошенко, цей акт кандидати від опозиції скріпили особистими підписами. І ті, хто увійшов у список, і ті, хто балотуватиметься на мажоритарних округах, зобов’язалися докласти «всіх зусиль задля звільнення України від кримінального окупаційного режиму Президента Віктора Януковича, звільнити політичних в’язнів Юлію Тимошенко та Юрія Луценка та захищати права та свободи кожного громадянина України». Кандидати також присяглись неухильно дотримуватись фракційної дисципліни, а також взяли на себе публічне зобов’язання скласти із себе повноваження народних депутатів, якщо їхня політична позиція піде врозріз із позицією ООБ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики