Троянди, голуби, світлини

07.08.2012
Троянди, голуби, світлини

Анатолій Гриценко та Арсеній Яценюк несуть кошик з 365 білими трояндами на території Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» у Харкові.

Об’єднана опозиція минулої неділі відзначила рік перебування за ґратами своєї лідерки Юлії Тимошенко у Києві та Харкові. Вже вранці 5 серпня (саме цього дня минулого року екс–Прем’єрку заарештували в залі суду) на Пішохідному мосту столиці БЮТівці розгорнули двадцятиметровий банер «Юлі — волю!». Утримати його їм вдалося не більше години. Крім цього, в різних районах Києва з’явилися наліпки із зображенням Тимошенко, яка «не зломлена» протягом «365 днів у неволі». А в наметовому містечку БЮТ на Хрещатику відкрили фотовиставку, присвячену річниці перебування їхньої лідерки за ґратами. Кількість фото символічна — 365 світлин. Як, власне, і голубів, яких випустили в небо у центрі столиці.

Натомість у Харкові окремі представники «об’є­днаних» — Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Сергій Власенко, Ірина Луценко та Борис Тарасюк намагалися передати до палати Тимошенко в лікарні «Укрзалізниці» 365 білих троянд. Нардеп Яценюк вірить, що «це останні троянди, які пов’язані з її ув’язненням».

Оскільки охорона лікарні не пустила їх до палати Тимошенко (візитери не домовлялися про зустріч із пенітенціаріями), вони залишили троянди біля конвою. А вже на вулиці випустили в повітря величезне серце з повітряних кульок.