Негігієнічний чи надто патріотичний?

Негігієнічний чи надто патріотичний?

Про набір до «Коловрату» — патріотичного табору, що увосьме має пройти на Сумщині, «УМ» нещодавно писала. За кілька днів до його початку організатори висловлюють стурбованість аж надто пильною увагою до себе з боку чиновництва. Виникає враження, кажуть вони, що владу непокоїть саме табір їхньої організації — Молодіжного націоналістичного конгресу.

Дайте собаці на притулок!

Дайте собаці на притулок!

У Чернівцях захисники тварин роками оббивають пороги чиновників iз проханням створити в місті притулок для братів менших, де безпритульні собаки мали хоча б якийсь прихисток та увагу. Але безрезультатно, чиновники тут поки що діють за принципом: немає собаки — немає проблеми. Масове винищення бобиків спостерігалося, зокрема, перед чемпіонатом Євро–2012, хоча Чернівці до футбольного свята й мають досить відносний стосунок. Днями захисники тварин знову зібралися на акцію протесту щодо жорстокого поводження з безпритульними тваринами під час Євро–2012. Представники благодійної організації «Захист безпритульних тварин — Не будь байдужим» розмалювали футбольні м’ячі червоною фарбою, що символізує масове отруєння та вбивство братів менших до футбольного чемпіонату. На акцію вийшло більше сотні чернівчан, дехто привiв домашніх улюбленців, закликаючи владу нарешті створити притулок. Усі охочі тут могли отримати кошеня або песика. Під час акції зібрали 700 гривень благодійних коштів, але цього замало, щоб збудувати притулок.

«Зелений» грант

«Зелений» грант

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Американський грант у розмірі 50 тисяч доларів виборов Львів у рамках проекту «Екофан — зміни своє місто до Євро–2012». Упродовж семи місяців за цей грант реальними справами змагалися команди Києва, Львова, Харкова та Донецька. Активісти–екофани збирали й утилізовували елементи живлення, організовували масштабне прибирання берегів річок та озер, створювали штучні ялинки, встановлювали нові яскраві смітники на вулицях свого міста, прибирали міські парки та саджали дерева і квіти на клумбах. А головне: зробленим вони довели, що чистота рідного міста — в руках кожного з нас.

Діагноз — просто неба

Діагноз — просто неба

Перший вихід лікарів «у народ» із незвичною для Прикарпаття, проте поширеною в цивілізованому світі місією відбувся у віддаленому івано–франківському мікрорайоні «Позитрон». Саме тут стартувала благочинна акція «Бережіть своє здоров’я». У багатолюдному місці, поблизу популярного супермаркету, медики безоплатно проводили первинну діагностику стану здоров’я всіх бажаючих: міряли артеріальний тиск, робили флюорографію та консультували «вуличних пацієнтів» щодо симптомів тієї чи іншої хвороби. Поруч фахівці екстремальної медицини при зацікавленій увазі чималого гурту перехожих демонстрували прийоми надання невідкладної допомоги.

Всі статті рубрики