До недоторканності не доторкнулися

До недоторканності не доторкнулися

Законопроект про зняття депутатської недоторканності, який готували парламентарії Партії регіонів і який пропонувався Раді до розгляду 22 травня, пересунуто в дальній, вважайте, глухий кут нинішньої сесії ВР.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не гречкою єдиною. Рисом теж можна!

Не гречкою єдиною. Рисом теж можна!

Хоча до початку виборчої кампанії де–юре лишається кілька місяців, де–факто вона вже стартувала. Ще з кінця минулого року багато потенційних мажоритарних кандидатів відзначають кожне свято роздачею продуктових пайків виборцям. Тих, хто схильний міняти свій голос на такі подачки, журналіст Сергій Лещенко небезпідставно називає «бидлом». Адже порівняно дешеві «вливання» кандидат обміняє на стократ цінніші привілеї, пільги, близько 30 тис. грн. щомісячних офіційних надходжень плюс доступ до розподілу потоків держбю­джету. «Я буду недоторканною особою, і навіть якщо розчавлю тебе по дорозі, мені нічого не буде, поки мої колеги не позбавлять мене імунітету», — може сказати такий «купець», звертаючись до «бидла».

«На виборах київського мера у 2006 році гречка стала «притчею во язицех». Цей продукт із дарованого Леонідом Черновецьким набору перетворився на модну фішку, яку копіюють багато кандидатів, — зазначає в коментарі «УМ» політолог Володимир Фесенко. — Але на Черновецькому гречка не замикається. Її будуть роздавати й далі. А причини перемоги Черновецького не такі дешеві, як здається зовні».

Щодо ціни перемоги, то треба визнати: продуктові набори від кандидатів дедалі дорожчають, і вже не гречка там «цариця піару». «УМ» спробувала проаналізувати дії нинішніх «гречкосіїв» та їх легітимність.

НАТО: «ізоляційний матеріал» для Януковича

НАТО: «ізоляційний матеріал» для Януковича

Чиказький саміт НАТО не оминув увагою «українське питання». Його резолюція жорстка і майже безнадійна для правлячої в Україні «еліти». «Ми стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя і тим, що видається політично вмотивованим переслідуванням... лідерів опозиції, а також умовами їх утримання», — цитує УНІАН декларацію саміту. Заклик до України від лідерів країн–членів НАТО — вирішити проблеми в судовій системі, щоб вони відповідали принципу верховенства права над політичними міркуваннями, а також забезпечити чесні та демократичні вибори до парламенту.

Всі статті рубрики