На жаль, без «показухи»

На жаль, без «показухи»

Уже вп’яте українська делегація знайомитиме відвідувачів Каннського кінофестивалю з вітчизняним кінематографом. На прес–конференції, присвяченій відкриттю українського павільйону в Каннах, голова Державного агентства з питань кіно Катерина Копилова розповіла про вітчизняні кінопроекти, які презентуватимуть у Франції.

Найкраща білявка в Канні

Найкраща білявка в Канні

Від сьогодні й до 27 травня у Канні — свято кіно, кінооблич і кінобізнесу. 65–й Каннський міжнародний кінофестиваль своїм цьогорічним брендом обрав ретро: у рамках «Каннської класики» покажуть півтора десятка відреставрованих стрічок старих метрів, зокрема, роботу Хічкока 1927 року — «Кільце», а «обличчям» форуму стала Мерилін Монро. З фестивальних постерів таємниче всміхається померла 50 років тому білявка, яка для всього світу давно вже стала символом Голлівуду. Як значиться на офіційному сайті Каннського кінофестивалю, афішу виготовлено паризьким агентством «Бронкс» на основі світлини Отто Беттманна.

П’ять стрічок, про які ми забули, бо не знали

П’ять стрічок, про які ми забули, бо не знали

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вітчизняний кінопрокат давно втратив зв’язок з угорським кінематографом, прославленим іменами класиків Золтана Фабрі, Міклоша Янчо, Іштвана Сабо. Чи не єдину можливість побачити на великому екрані фільми угорських режисерів надає фестиваль Сучасного угорського кіно, який ось уже втретє проводить у кінотеатрі «Київ» продюсерська агенція «АртМедіа». Ретроспектива, яка триватиме з 16 по 20 травня, складається з п’яти картин, які отримали великий резонанс як в Угорщині, так і за її межами.

Чуттєвість «короткого метра»

Чуттєвість «короткого метра»

Гран–прі IV Міжнародного кінофестивалю «Харківський бузок» цього року завоював польський режисер, представник школи Анджея Вайди Петро Суботко, який у себе на батьківщині щонеділі збирає біля телевізора чи не всю прекрасну половину країни. У цьому зізнався Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гранат. А взагалі картини, що пройшли суворий відбір селекційної комісії, члени журі розділили на дві категорії: ті, серед яких було дуже складно обрати найкращі, і ті, що не витримують iз першими жодного порівняння.

Всі статті рубрики