Передчасна Олімпіада

Передчасна Олімпіада

Головною подією в світі спорту у 2012 році, безперечно, є літні Олімпійські ігри. Але не всі спортсмени мають можливість продемонструвати свої таланти в Лондоні. Йдеться не лише про ті види, які не входять до програми Олімпіад, або ж про тих атлетів, хто не виборов ліцензію. Так, у фехтуванні до участі в Іграх допускають лише 10 із 12 дисциплін. А для двох «ображених» видів проводять окремий чемпіонат світу. Цього року право прийняти цей турнір отримав Київ. До української столиці завітали 150 спортсменів із 25 держав, аби розіграти медалі в командних змаганнях у жіночій шаблі й чоловічій шпазі.

Усі або НІКОго

Усі або НІКОго

«Але всі ми знаємо, що це — частина гри», — з гіркою посмішкою констатував Міхаель Шумахер після завершення Гран–прі Китаю. «Червоний барон» виявився єдиним гонщиком, який зійшов із дистанції в Шанхаї. Численним шанувальникам таланту Шумі здавалося, що ось цього разу уславлений ветеран нарешті підніметься на подіум. Семиразовий чемпіон світу показав найкращий час у другій вільній практиці, був третім у кваліфікації (а стартував узагалі з другого місця через штраф для Льюїса Хемілтона), майстерно стримував переслідувачів… Але після 16–го кола трапився піт–стоп, і Міхаелеві знову не пощастило: техніки погано закріпили заднє праве колесо, й невдовзі Шумахер був змушений зупинитися на узбіччі — щоб не створювати загрозу для інших пілотів.

Закордонне шоу

Закордонне шоу

Уже третій сезон національна першість серед чоловіків проводиться під егідою суперліги, і щоразу — за різним форматом. Цього разу 14 команд зіграли між собою регулярний чемпіонат у три кола. Боротьба як за лідерство, так і за потрапляння до «плей–оф» велася до останнього туру. Здолавши минулого четверга «Будівельник» у Києві, «Донецьк» забронював собі перше місце в таблиці й перевагу власного майданчика на всіх стадіях матчів на вибування.

Чекаємо на повторення «класики»

Чекаємо на повторення «класики»

Після скандальної перемоги «Шахтаря» над «Динамо» на горизонті замаячив «золотий матч». Для того, аби 13 травня відбувся «понаднормовий» поєдинок українських флагманів, їм потрібно без втрат пройти заключну частину турнірної дистанції. Проб­лем із набором очок у «гірників» та динамівців виникнути вочевидь не повинно. Як у самих клубах, так і в середовищі уболівальників надто сильно прагнуть побачити ще одне «класико» у виконанні грандів, яке, власне, і встановить остаточну «справедливість» у їхніх стосунках цього сезону. Хоча в Києві та Донецьку сплять і бачать, як хтось із суперників відбере очки у претендента на чемпіонство. Ну а раптом...

Перемога чи виживання?

Перемога чи виживання?

Заявка на світовий форум, яку в п’ятницю зранку оголосив головний тренер «синьо–жовтих» Анатолій Хоменко, не виглядала однозначною. Скажімо, не потрапили до складу захисник «Сокола» Олександр Скороход і нападник підмосковного «Хіміка» Максим Квітченко, хоча у швидкості вони переважали деяких своїх конкурентів, котрі поїхали до Словенії. Можливо, тренери зробили ставку на більш силовий хокей, але, як показує практика, в Європі вона не надто себе виправдовує. Попри значні амбіції, українці «з боєм» програли два стартові матчі — австрійцям та угорцям. Попереду — ще три.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Повернення нашого Пеле

Повернення нашого Пеле

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Його називали «Українським Пеле» за дивовижний футбольний талант. Його доля складалася так, що все було ніби проти нього, але він лишився незламаним. Він був одним із провідних гравців київського «Динамо» 1940—1941 рр. Йому аплодували на стадіонах Франції та Італії наприкінці 40–х. Він — перший український футбольний кондотьєр; нагороджений Кубком Голанда — найвищою нагородою для спортсменів у Канаді. Похований у Торонто. Його ім’я фактично було викреслене з офіційної історії українського футболу.

Про це говорили днями в книгарні «Є», де презентували книгу споминів Олександра Скоценя (1918—2003) «З футболом у світ», що вийшла друком у видавництві «Ярославів Вал».

Всі статті рубрики