Шлях до свободи

Шлях до свободи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

День волі — неофіційне свято на честь заснування 25 березня 1918 року Білоруської Народної Республіки — білоруські опозиціонери чи не вперше відзначили без конфліктів із міліцією. Бо влада, на диво, «дала добро» на проведення мітингу. Попередніми роками акцію не санкціонували, а торік, побоюючись «помсти» за жорстокий розгін «Площі–2010» (грудневого мітингу в день виборів президента), спецназ оточив навіть пам’ятники Янці Купалі та Якубу Коласу — аби жоден «деструктивний елемент» не прорвався до світочів білоруської поезії з квітами.

За прикладом «Титаніка»

За прикладом «Титаніка»

Зняти два найкасовіші в історії фільми, здобути чимало нагород, славу культового кінорежисера й багатомільйонний статок — для більшості колег Джеймса Камерона навіть коротший перелік досягнень був би за щастя. Але тільки не для автора «Титаніка» й «Аватара», який вирішив довести, що й поза знімальним майданчиком дечого вартий. Від учора Джеймс є третьою людиною, яка спускалася на дно Маріанської западини, і першою, хто зробив це самостійно, без напарників.

УРАновий «патріот»

УРАновий «патріот»

У Сеулі вчора відкрився міжнародний саміт з питань ядерної безпеки, участь у якому беруть представники 50 країн світу. Поїхав до столиці Південної Кореї й Віктор Янукович, якого там мають зустріти з відкритими обіймами. Адже глава Української держави виконав обіцянку, дану два роки тому під час аналогічного саміту у Вашингтоні — позбавитися всіх запасів високозбагаченого (тобто такого, з якого можна виготовити ядерну зброю) урану. Тоді, нагадаємо, новообраний президент дуже прагнув завоювати симпатію Заходу і, зокрема, Сполучених Штатів, тож і виголосив таку заяву. США оцінили ініціативу «на ура»: Барак Обама потиснув Януковичу руку, держсекретар Хілларі Клінтон — похвалила.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики