«Маска» по–українськи

«Маска» по–українськи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З 2 березня по 2 квітня у Москві проходить театральний фестиваль «Маска Плюс». Це позаконкурсна частина масштабного проекту — Національної премії та Фестивалю «Золота Маска», який включає в себе і власне конкурс, і показ вистав iз Росії та інших країн.

Десять хвилин на перевірку таланту

Десять хвилин на перевірку таланту

За кілька тижнів до відкриття у Києві фестивалю нового ірландського кіно Jameson Irishfest, який вдруге організувала команда «Молодості», було оголошено про проведення в його рамках конкурсу короткометражок для українських кіноентузіастів.

Покращення вже сьогоднi

Покращення вже сьогоднi

Якщо опиратися на цифри, викладені міністром Михайлом Кулиняком у підсумковому звіті за рік, фінансовий стан справ вітчизняної культури помітно покращується. Загалом галузь профінансована майже на сто відсотків, мінімальну зарплату впродовж року піднімали чотири рази, зараз вона становить 1004 грн. на місяць, середня зарплата — 2048 грн.

Весна з субтитрами

Весна з субтитрами

Ален Ремі, посол Франції в Україні, для якого нинішній фестиваль «Французька весна» — перший, каже, що всі його розпитують, чи й цього разу на атракції відкриття по Софійській площі літатиме пір’я. Французи вміють вразити, а українці вміють пам’ятати. «Увертюри» «Фра­н­цузької весни» щораз видовищні і, пардон за певний пафос, незабутні: то вогняне театралізоване шоу на воді, то грандіозного розмаху лазерна графіка, то політ ангелів, пір’їни яких ще кілька днів — мабуть, умисно — не прибирали з площі біля Святої Софії.

Нацiональний Валовий продукт

Нацiональний Валовий продукт

На початку вечора в Будинку вчителя, який орендувало «іменинне» видавництво, з метою економії часу був оголошений своєрідний конкурс — на найлаконічніший та водночас най­змістовніший виступ. Регламент — три хвилини. «Цицерон», який вкладався у цей регламент, отримував новодрук від «Ярославового Валу».

Всі статті рубрики