Базари замерзають

Базари замерзають

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Один iз найпопулярніших та найдешевших столичних ринків — «Лісовий» — стоїть напівпорожній. Дві третини яток зачинені — мороз розігнав покупців. Продукти продають переважно у світлу пору доби, більш жваво торгівля йде поруч iз метро та в переходах. На «Лісовому» тих, хто прийшов купити молочну продукцію, чаї чи курятину, можна перерахувати на пальцях. Продавці теж виходять на роботу без ентузіазму. Квіти й фрукти стоять у закритих прилавках, які підігрівають свічками. Якщо у когось iз продавців є можливість підключити калорифер, його вважають щасливчиком. Інші гріються гарячим чаєм iз пластикових стаканчиків. Алкоголь продавці на морозі не вживають, бо на горілку ще треба заробити, крім того, вони знають, що так можна легше переохолодитися й застудитися.

Не забудемо Алчевськ

Не забудемо Алчевськ

Жертвами негоди в Україні вже стали 30 людей. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, 21 із них виявили на вулиці, чотирьох знайшли в їхніх власних домівках. Іще 627 людей звернулися до медичних закладів зі скаргами на переохолодження чи обмороження, з них 544 госпіталізовано. На жаль, дуже часто причиною обмороження та смерті є стан алкогольного сп’яніння. Багато хто досі вважає, що горілка зігріває в холод, хоча лікарі давно вже довели — все якраз навпаки. Вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що, у свою чергу, викликає швидке замерзання.

Хліб подорожчає

Хліб подорожчає

За сприятливих для сільського господарства природних умов хліб восени подорожчає на 6—10 відсотків, за несприятливих — аж на 30! Про це на брифінгу повідомив президент «Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів» Іван Томич, повідомляє агентство НБН.

Наука крізь сльози

Наука крізь сльози

Майже рік знадобився батькам учнів школи в Петрівському районі, щоб відстояти право дітей на освіту державною мовою. За цей час школа №111, безумовно, пережила чи не найважчий, з часу початку діяльності в 1995 році, період: учителям неодноразово погрожували звільненням, якщо тi чинитимуть спротив рішенню Донецької міськради про ліквідацію навчального закладу, батьків змушували писати заяви про переведення дітей до іншого навчального закладу, а 16 грудня 2010 року, попри судові розгляди скарг, поданих батьками, відділ освіти Петрівського району Донецька навіть заборонив керівництву школи №111 проводити набір учнів до перших та десятих класів.

«Чорна кров» на першій шпальті

«Чорна кров» на першій шпальті

Учора в Тернопільському прес–клубі був аншлаг — обговорювали небувалу досі в місті ситуацію. Публікація на першій шпальті «Нової Тернопільської газети» призвела до справжнього міжнародного скандалу. Заголовок: «Під «Орнавою» (торгово–розважальний комплекс. — Авт.) лилася «чорна» кров... Араби з неграми билися за наших курвів». Поруч — фотоколаж, де на задньому плані сидять за столиком темношкірі хлопці (виявилося, що вони не мають жодного відношення до інциденту), а на передньому — два орангутанги обіймають біляву дівчину.

Шахта «Сатани» — за 988 гривень

Шахта «Сатани» — за 988 гривень

З’ясувалося, що, згідно з даними відділу Держкомзему в Первомайському районі Миколаївської області, земельні ділянки, на яких розташовані ракетні шахти, належать до земель запасу Міністерства оборони. Але, згідно з даними комунального підприємства «Первомайське БТІ», право власності на зазначені об’єкти ні за ким не зареєстровано. Ця невідповідність і стала підставою для перетворення ракетно–пускових шахт у нічийний товар для купівлі–продажу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики