НАДАль, Федя, НАДАль!

НАДАль, Федя, НАДАль!

Мабуть, любителі тенісу нинішньої генерації в усьому світі діляться на два основні табори: тих, хто вболіває за Рафаеля Надаля, і тих, хто за Роджера Федерера. При цьому прихильники молодшого — іспанця — можуть визнавати: «Так, Федя крутий. Але він БУВ крутий. А зараз його зірка закочується, і наш кумир — Рафа». Рейтингове співвідношення також засвідчує, що Роджер — зовсім не «король», яким був раніше. Швейцарець уже стабільно має третій рейтинг АТР. Щоправда, і Надаль нині не перший, а помітно поступається лідерові — Новаку Джоковичу. Але хай там як, а саме матчі Федерера проти Надаля вважаються «головними тенісними протистояннями сучасності» — на кшталт боїв «Реалу» й «Барселони» у футболі. Вчора шляхи другої й третьої ракеток планети перетнулися 27–й раз — у півфіналі «Аустреліен оупен».

Клубна фортеця чи руїна?

Клубна фортеця чи руїна?

Учасники фінальної частини чоловічого чемпіонату Європи з гандболу, який проводиться у рік літньої Олімпіади, мають подвійну мотивацію. Адже перемога на турнірі гарантує команді пряму перепустку на Ігри, а призери отримають путівки на олімпійський кваліфікаційний турнір. Цими днями на єврофорумі в Сербії якраз настала пора вирішальних матчів за медалі. Сьогодні у Загребі в 1/2 фіналу зустрінуться господарі із «запеклими друзями», хорватами, іншу пару склали збірні Іспанії та Данії.

Скромний прокат

Скромний прокат

Позавчора в програмі континентального форуму фігуристів в англійському Шеффілді значилися два номери програми. Спочатку на лід «Моторпойнт арени» вийшли спортивні пари. Саме тут очікувалася запекла боротьба за «золото» між німецьким дуетом Савченко/Шолкови й російським — Волосожар/Траньков. Але, як учора вже повідомляла «УМ», в останній момент німці знялися з турніру через травму Олени. Ушкодження стегна, отримане за кілька днів до чемпіонату при виконанні стрибка в три з половиною оберти, не дозволило 28–річній екс–киянці виступати. Після офіційного тренування чинні чемпіони Європи зрозуміли, що нині «ловити» їм нічого.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олена Петрова: Медалі забулися — людина залишилася

Олена Петрова: Медалі забулися — людина залишилася

Знана українська «стріляюча лижниця» Оксана Хвостенко в одному з інтерв’ю нещодавно сказала, що із завершенням кар’єри біатлоністки «скінчилося її перебування в оазі». Мовляв, залишивши великий спорт, вона зіткнулася з проблемами нелегкого повсякденного життя–буття, до якого потрібно адаптуватися.

Перше місце, де пробують свої сили колишні спортсмени, — тренерська нива. Хтось, як Хвостенко, починає тренувати дітлахів, а іншим — як, скажімо, срібній призерці Олімпійських ігор у Нагано Олені Петровій — доручають відповідальні ділянки, як–то молодіжна збірна з біатлону.

Не кожному з першої спроби вдається ввійти у свою річку. Петрова, попрацювавши з резервістами першої збірної, не побачила результату своєї діяльності й залишила тренерську роботу. Тепер уродженка Удмуртії, яка нині мешкає в Сумах, — очільник Сумського осередку НОК України. На цьому відповідальному посту пані Олена взялася за популяризацію в регіоні спорту та вирішення фінансових проблем, пов’язаних із підготовкою спортсменів Сумщини до майбутніх олімпіад.

Всі статті рубрики