Скромний прокат

27.01.2012

Позавчора в програмі континентального форуму фігуристів в англійському Шеффілді значилися два номери програми. Спочатку на лід «Моторпойнт арени» вийшли спортивні пари. Саме тут очікувалася запекла боротьба за «золото» між німецьким дуетом Савченко/Шолкови й російським — Волосожар/Траньков. Але, як учора вже повідомляла «УМ», в останній момент німці знялися з турніру через травму Олени. Ушкодження стегна, отримане за кілька днів до чемпіонату при виконанні стрибка в три з половиною оберти, не дозволило 28–річній екс–киянці виступати. Після офіційного тренування чинні чемпіони Європи зрозуміли, що нині «ловити» їм нічого.

За відсутності головних конкурентів 28–річний москвич Максим Траньков і 25–річна колишня мешканка Дніпропетровська Тетяна Волосожар упевнено виграли коротку програму, отримавши 72,8 бала. Другу й третю позиції посідають також представники Росії — молоді Віра Базарова та Юрій Ларіонов (66,9) і Ксенія Столбова/Федір Климов (58,7).

Позавчора ввечері короткий номер відкатали танцювальні дуети. Тут також домінують росіяни. Попереду — срібні призери ЧЄ–2011 Катерина Боброва і Дмитро Соловйов, на третьому місці — Катерина Рязанова й Ілля Ткаченко. Між ними поки що вклинилися минулорічні чемпіони з Франції Наталі Пешала й Фаб’єн Бурза.

Як і прогнозувалося, українські танцюристи зірок із неба не хапають. Надія Фроленкова й Михайло Касало, котрі торік на ЧЄ були 13–ми, зараз перебувають на 20–му рядку протоколу, замикаючи таблицю. А Дмитро Дунь й натуралізована американка Шивон Хікін–Кенеді — 16–ті.

Учора по обіді чоловіки виконували коротку програму, а пари вже ввечері, в довільному прокаті, визначали призерів ЧЄ.