П’ятивідсотковий піар

П’ятивідсотковий піар

Підприємці, які ведуть бізнес у малих архітектурних формах (МАФ), учора зібралися вимагати підтримки на черговому зібранні Київради рішення «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах». За словами одного з учасників акції, лідера Християнсько–демократичного союзу підприємців Сергія Бєлана, «акція не політична, а суто бізнесова»: «Ми зібралися, щоб відстояти свої інтереси й мати змогу спокійно працювати, щоб годувати свої сім’ї надалі».

Хто гальмує «Експрес»?

Хто гальмує «Експрес»?

Одна з найпопулярніших на заході України газет — «Експрес» — учора вийшла з порожньою першою шпальтою. У заяві, опублікованій у тому самому номері, редакція пояснює: це форма протесту проти спроби закрити газету під надуманими приводами — за те, що відмовилася припинити критику партiї влади на своїх сторiнках. Перед Новим роком «без дотримання елементарних норм процесуального та матерiального права» рішенням Господарського суду Львова було скасовано один iз засновницьких документiв пiдприємства, що видає газету «Експрес». «Це був не суд, а заочна розправа, — наголошується в заяві. — Хтось змусив цю нещасну суддю в рекорднi термiни, без дотримання елементарних правил процесуальної пристойностi, на фiктивних пiдставах ухвалити таке рiшення. Рiшення, яке, як можна зробити висновок iз подальшого перебiгу подiй, мало б змусити нас, журналiстiв та редакторiв суспiльно–полiтичних видань «Експрес» та «Пост–Поступ», змiнити редакцiйну полiтику. Або, кажучи вiдверто i прямо, пiти на компромiс iз владою».

Статут чи совість?

Статут чи совість?

Напередодні проведення Священного синоду Української православної церкви Московського патріархату у церковних «кулуарах» жваво обговорювали головну його інтригу: чи буде призначено тимчасового виконувача обов’язків очільника УПЦ МП, з огляду на поганий стан здоров’я митрополита Володимира. Нагадаємо, однією з найімовірніших кандидатур на цю посаду називають одеського митрополита Агафангела (Саввіна), якого нещодавно призначили головуючим у синоді. В разі його тимчасового (а то й постійного) приходу до керма УПЦ МП ця церква стрімко подрейфує в бік зближення з РПЦ, оскільки Агафангел — активний прихильник зближення з Москвою.

Наче хтось із політиків...

Наче хтось із політиків...

У середу вдень на перехрестi столичних вулиць Інститутської та Ольгинської сталася ДТП, в якій постраждали авто російського політтехнолога Банкової Ігоря Шувалова і, за попередньою версією, віце–прем’єр–міністра Сергія Тiгіпка (автомобіль, який потрапив у ДТП, бачили в його автопарку). Утім прес–секретар Тiгіпка Ірина Рудко запевняє, що її шеф їздить на службовому «Мерседесі», а «засвічений» в аварії автомобіль нібито йому не належить.

Як мороз на голову

Як мороз на голову

Справжня, люта зима таки прийшла цього року в Україну. Вже сьогодні в центральних областях стовпчик термометра впав до 15—22 градусів морозу. І це ще не межа. На вихідні, згідно з прогнозами Гідрометцентру, слід очікувати 7—12 градусів морозу вдень і до 25 градусів нижче нуля вночі.

На півдні України знову погіршаться погодні умови та посилиться вітер. Синоптики передбачають 0—4 градуси морозу вдень та 7—13 вночі. 28–го — заметіль. Вітер східний та північно–східний 7—12 м/с,­ посилення до 15—22 м/с, а у Приазов’ї шквальні пориви досягнуть 25—30 метрів за секунду. У зв’язку iз сильним перепадом температури можливе налипання мокрого снігу, на дорогах — ожеледиця. МНС просить автолюбителів обмежити до мінімуму поїздки та не залишати автомобілі під нетривкими конструкціями, наприклад, під деревами чи рекламними щитами.

На решті території України вітер помірний — 5—12 метрів на секунду. Опадів Гідрометцентр не передбачає.

Найбільші морози очікуються на сході, де вночі температура падатиме й до —27. У чотирьох районах Луганської області тимчасово (до середи) закрили школи, ще у 18 районах не навчаються учні молодших класів.

Згадаймо про дитячі сльози

Згадаймо про дитячі сльози

Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Нагадаємо, що саме 27 січня 1945 року радянські війська звільнили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Освенцiм—Біркенау, що розташовувався на території Польщі. З 2005 року, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, у цей день вшановують пам’ять жертв Голокосту. Цьогорічні роковини присвячені пам’яті вбитих під час Голокосту дітей. Історики кажуть, що таких налічується півтора мільйона. Зокрема, наймолодшій жертві київського Бабиного Яру було лише три дні...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики