Смерть на рейках

Смерть на рейках

Як розповіли «УМ» у прес–службі Київського метрополітену, трагедія сталася вчора о 7:46. Чоловік 1952 року народження з «власної необережності», як записано в протоколі слідства, впав на рейки на станції метро «Харківська». Водій поїзда, що прибував, застосував екстрене гальмування, а працівники Сирецько–Печерської лінії на 15 хвилин вимкнули електропостачання рейок. Наїзду не сталося, але чоловік помер, вірогідно, від серцевого нападу або від ураження струмом. Медики, які терміново прибули на місце події, констатували смерть о 8:02. Причини нещасного випадку розслідують.

Дивись у корiнь

Дивись у корiнь

Україна — держава з довгою історією та глибоким корінням, причому в буквальному сенсі. На території нашої держави знаходяться дерева, одні з найстарших у Європі. Ці живі свідки різних епох привертають увагу науковців з усього світу, та, на жаль, тільки не наших чиновників. Відомі екологи Сергій Шнайдер та Володимир Борейко б’ють на сполох. Держава нічого не робить, аби захистити найстаріше дерево України — ялівець iз мису Сарич (Крим), якому приблизно три тисячі років. Причому рішення про надання охоронного статусу мали прийняти буквально днями, але питання зняли з порядку денного Севастопольської міської ради за кілька годин до засідання. «Це ж часу десять хвилин — підняти руку та й усе, — каже пан Шнайдер. — Нам iще потім намагалися задурити голову, кажучи, що на збереження дерева немає коштів. Але ж це взагалі не потребує грошей — усі роботи проводить еколого–культурний центр. Держава не витрачає ні копійки».

Вони літали і їх впіймали

Вони літали і їх впіймали

У Південному Судані з незрозумілих причин затримано екіпаж літака Ан–32, до складу якого входять громадяни України, Росії, Вірменії, Узбекистану й Судану. Інцидент стався ще в останні дні грудня, втім став набутком гласності лише вчора. Про нашого співвітчизника теж мало що вiдомо — за даними деяких ЗМІ, він нафтовик.

Номер, що став головним

Номер, що став головним

До Євро–2012 у нашій державі має запрацювати єдиний номер порятунку для населення. За європейськими стандартами, це буде набір цифр «112». Першим етапом стало створення сайту. «Основне завдання інтернет–сторінки — інформування громадськості про діяльність нової системи єдиного номера служби порятунку. Веб–ресурс вміщуватиме останні новини щодо впровадження системи «112» в Україні, фото– та відеоматеріали, нормативно–правові акти, які стосуються цієї теми. Також на сайті можна ознайомитись iз функціями та можливостями нової системи», — розповіла «УМ» прес–секретар Міністерства надзвичайних ситуацій Юлія Єршова.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ге... дороге

Ге... дороге

Учора о пів на першу ночі на самопливному Лівобережному колекторі поряд iз насосною станцією першого підйому стався провал розмірами 10 на 10 м та глибиною 8 м. Як повідомила «УМ» прес–служба ПАТ «АК «Київ­водоканал», стічні води переведено з Ново­дар­ниць­кого на Позняківський колектор.

Зцілитися і просто помолитися

Зцілитися і просто помолитися

Сьогодні перша зірка на нічному небі втретє з початку року збере українців за святковим столом на Водохресний Святвечір. А завтра, після урочистого молебню й традиційного в День Богоявлення Господнього освячення водойм, віруючі зануряться у воду, адже вважається, що таке купання очищає від гріхів і позбавляє хвороб. Не стануть цьогоріч винятком і українські політики. І хоча мода на купання, яка переважала серед сильної статі владного олімпу в часи президентства Віктора Ющенка, нині відійшла в минуле, пірнути в ополонку обіцяють не лише деякі колишні, а й чинні високопосадовці.

Всі статті рубрики