«Не дай бику вкрасти в тебе Європу!»

«Не дай бику вкрасти в тебе Європу!»

У неділю, 18 грудня, на Михайлівській площі Києва відбудеться акція під гаслом «Не дай бику вкрасти в тебе Європу!». За планами організаторів, цей захід має наочно продемонструвати і владі, і європейській спільноті прагнення українського народу жити у своїй державі за європейськими стандартами відкритості й демократії. Під час акції буде підбито підсумки символічного референдуму з питань євроінтеграції, що вже другий тиждень триває в соціальних мережах. Опитування, в якому взяли участь більше 5 тисяч респондентів, на цей момент засвідчило: понад 95 відсотків підтримує саме курс на євроінтеграцію

Спільний, сучасний, економний

Спільний, сучасний, економний

Корінні мешканці столиці вже давно обурюються політикою міської влади, спрямованою на знищення київських трамваїв. Проте, усвідомивши, наскільки це зручний і екологічний вид транспорту, нинішні столичні очільники схаменулися й вирішили знову розширити мережу трамвайних маршрутів. Учора в Києві презентували новий трамвай спільного українсько–білорусько–російського виробництва.

НепоКІРна інфекція

НепоКІРна інфекція

Узявши старт із Прикарпаття, кір швидко почав поширюватися на найближчі до Івано–Франківської області і вже лютує у Львівській, Закарпатській і Рівненській областях. Міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко вважає, що епідемією це називати не варто, і взагалі епідемія кору Україні не загрожує. Натомість працівники обласних санітарно–епідеміологічних станцій переконані в протилежному. З урахуванням прогресу цього інфекційного захворювання в Європі та постійної міграції мешканців Західної України, медики запевняють: на позитивні прогнози годі й чекати — хвороба зупинятися не збирається.

Про інтимне — з дружиною священика

Про інтимне — з дружиною священика

При управлінні Бучацької єпархії Української греко–католицької церкви в райцентрі Чортків на Тернопільщині відбувся семінар для дружин священиків на тему, яка для людей некомпетентних звучить дещо дивно: «Природні методи розпізнавання плідності». Однак його головна теза, озвучена ідейним натхненником такого жіночого зібрання, координатором руху «За життя!» Ольгою Росляк проста і зрозуміла всім: «Подружжя має жити згідно з природою, створеною Богом, яка веде до зростання подружньої любові, і з якої через Боже благословення у світ приходять діти».

Стелі Конрату

Стелі Конрату

Постійно діюча виставка «Народи Криму» Кримського етнографічого музею поповнилася новою експозицією «Маківка». До неї ввійшли фрагменти розпису на стелі старих будинків німецьких колоністів з однойменного села Совєтського району (до повної депортації кримських німців восени 1941 року воно називалося Конрат). Самі ж розписи датуються кінцем ХІХ — початком ХХ століття, на них зображено дещо примітивні пейзажі, сільські сценки й орнамент. Проте їхня музеєфікація вкрай важлива для збереження історико–культурної спадщини кримських німців, переконані місцеві етнографи.

Терпіла, щоб не бути самотньою

Терпіла, щоб не бути самотньою

Те, що справді сталося диво, сумнівів не викликає. Адже у мешканки села Євдокіївка Магдалинівського району, за словами головного лікаря Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка, обгоріло понад 70 відсотків шкіри. При цьому на тілі жінки не залишилося жодної ділянки, не пошкодженої вогнем.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики