Владі оголосять «Переоблік»

Владі оголосять «Переоблік»

Представники «Коаліції учасників Помаранчевої революції» (КУПР), ветеранських організацій, «чорнобильців», а також усі небайдужі зберуться сьогодні о 17–й годині на майдані Незалежності, щоб узгодити план подальших дій щодо проведення безстрокової кампанії з «очищення від узурпаторів, які захопили владу заради власного збагачення, і створення Народної влади, яка захистить кожну людину». Організатори акції пояснюють: 1 грудня є символічною датою, оскільки саме цього дня 1991 року Всенародний референдум законодавчо затвердив незалежність України як суверенної самостійної держави.

Водій хворіє, шеф сидить

Водій хворіє, шеф сидить

Учора Печерський райсуд Києва знову відклав розгляд кримінальної справи екс–глави МВС Юрія Луценка до 5 грудня через хворобу його колишнього водія Леоніда Приступлюка, який також проходить підсудним у справі. На попередньому засіданні в понеділок Приступлюку стало зле: через сильний біль у спині та різке погіршення самопочуття він попросив Феміду оголосити технічну перерву в розгляді справи. Після цього лікарі швидкої допомоги оглянули колишнього водія міністра й заявили про необхідність термінової госпіталізації.

Розійдись — Феміда їде!

Розійдись — Феміда їде!

Аварія за участі авто, яке належить судді Апеляційного суду, сталася в селі Солонка поблизу Львова. Очевидці описують неадекватний стан водія: він нібито вдарив в обличчя працівника ДАІ, який разом iз міліцією прибув на місце аварії. «Коли я вийшов на вулицю, почув різкий шум, — розповідає «УМ» один з очевидців Андрій. — Згодом побачив, що це автівка врізалася у шлагбаум. Водій просто посунув його разом з охоронцем. Як потім з’ясувалося, охоронець не хотів пускати невідомого чоловіка, хоча водій стверджував, що живе в нашому котеджному містечку. А це, між іншим, неправда. Коли машина протаранила шлагбаум, збіглися люди, які вже не випустили власника авто: закрили на замок ворота і викликали даішників. Співробітники Державтоінспекції по приїзді, перевіривши посвідчення і реєстрацію автомобіля, дійшли висновку, що нахабний водій працює суддею».

Ні купити, ні продати

Ні купити, ні продати

З 1 січня набирають чинності нові правила­ реєстрації нерухомості. Відтепер реєструвати право власності буде орган­ Міністерства юстиції «Укрдержреєстр». А Бюро технічної інвентаризації, яке досі узаконювало операції купівлі–продажу, видавало довідки та проводило технічне дослідження об’єктів, тепер займатиметься винятково упорядкуванням уже наявної бази даних та попередньою технічною інвентаризацією в будинках, котрі здають в експлуатацію. У зв’язку з цим регіональні БТІ перестають приймати заявки на оформлення купівлі–продажу з 1 грудня, а столичне — з 15–го числа цього ж місяця.

Прощавай, Віталику...

Прощавай, Віталику...

У МВС стверджують, що вбивство фотокореспондента тижневика­ «2000» Віталія Розвадовського має винятково побутове підґрунтя і ніяк не пов’язане з його професійною діяльністю. Заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник підтвердив колегам 30–річного загиблого, що підозрюваний у скоєнні вбивства був знайомим Віталія і зараз перебуває в лікарні, бо також постраждав. Речник МВС Володимир Поліщук додає, що підозрюваний у вбивстві також фотограф, але неповнолітній і був учнем Розвадовського. З неофіційних джерел відомо, що йдеться про 17–річного Ярослава П.

Жива «Смерічка»

Жива «Смерічка»

Учора лауреату Державної премії імені Тараса Шевченка пішов би сьомий десяток. Талановитий співак, голос якого чули в багатьох країнах світу, а його пісні й досі є популярними, пішов із життя рано. До 60–річчя з дня народження Яремчука на обласній філармонії в Чернівцях, де свого часу працював Назарій, відкрили пам’ятну дошку і кімнату–музей. В урочистому відкритті взяли участь діти народного артиста України — сини Дмитро та Назар і донька Марійка, дружина Дарина, друзі, рідні, а також представники влади.

Костусєв покине «Перлину біля моря»?

Костусєв покине «Перлину біля моря»?

До кінця цього тижня «регіонал» Олексій Костусєв може переїхати в столицю, промінявши нинішні повноваження мера Одеси на нібито запропоновану йому Президентом посаду голови Держінспекції з захисту прав споживачів (зараз її обіймає Сергій Орєхов). Як повідомили напередодні деякі ЗМІ, 28 листопада пан Костусєв скасував заплановані зустрічі й терміново відбув до Києва, де нібито й отримав відповідну пропозицію.

ВИСИПався кір

ВИСИПався кір

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До 19 грудня на карантин, спричинений спалахом захворювання на кір, у Рожнятівському районі зачинено два навчальні заклади — Брошнівський професійний лісопромисловий ліцей та Сваричівську загальноосвітню школу І—ІІІ ступенів. Хоча поодинокі випадки ураження вірусом зафіксовано ще в чотирьох населених пунктах.

Всі статті рубрики