Було їсти–пити і хороше походити

Було їсти–пити і хороше походити

Напередодні та в День пам’яті жертв голодоморів на Полтавщині, яка щоразу опинялася в епіцентрі тих страхітливих народовбивств, відбулося чимало заходів. Найвелелюднішим серед них стала скорботна хода центральною вулицею Полтави до Свято–Успенського кафедрального собору УПЦ Київського патріархату, де відслужили молебень за упокій убієнних голодом. Обласна ж влада вже другий рік поспіль вшанувала пам’ять знищених Голодомором земляків майже за півтори сотні кілометрів від обласного центру, біля зведеного в 1990 році під Лубнами Кургану скорботи, розташованого поблизу відомого Мгарського монастиря. Там відбувся мітинг–реквієм, а потім у Свято–Преображенському соборі монастиря, що належить УПЦ Московського патріархату, відслужили панахиду.

Гідний онук Остапа Вишні

Гідний онук Остапа Вишні

Читачам «УМ» представляти Павла Куща немає потреби, адже шістнадцять років поспіль, практично з перших днів виходу газети, його оперативні замітки, розлогі статті та влучно–дошкульні гуморески гідно лягали на шпальти «України молодої». А цьогорічна осінь для нашого колеги, члена Національної спілки письменників України, лауреата багатьох письменницьких премій, видалася надзвичайно врожайною. Павлові Вікторовичу письменники Донеччини довірили кермо Донецької обласної організації НСПУ, а на нещодавньому з’їзді письменників України його обрано до складу керівного органу письменницької організації.

Зброя від князя?

Зброя від князя?

У Національному заповіднику «Хортиця» презентували унікальну знахідку, «вік» якої — тисяча років. Гендиректор заповідника Максим Остапенко у розмові з власкором «УМ» сказав, що «йдеться про рідкісний меч, виготовлений у дохристиянський період. Наразі знахідку вивчають науковці. А після реставрації вона поповнить експозицію нашого музею».

Всі статті рубрики