Гідний онук Остапа Вишні

30.11.2011
Гідний онук Остапа Вишні

Дружній шарж Миколи КАПУСТИ.

Читачам «УМ» представляти Павла Куща немає потреби, адже шістнадцять років поспіль, практично з перших днів виходу газети, його оперативні замітки, розлогі статті та влучно–дошкульні гуморески гідно лягали на шпальти «України молодої». А цьогорічна осінь для нашого колеги, члена Національної спілки письменників України, лауреата багатьох письменницьких премій, видалася надзвичайно врожайною. Павлові Вікторовичу письменники Донеччини довірили кермо Донецької обласної організації НСПУ, а на нещодавньому з’їзді письменників України його обрано до складу керівного органу письменницької організації.

І ось на одній із гілляк Павлового куща з’явилася ще одна вагома відзнака — він першим із письменників Донеччини став лауреатом престижної премії імені Остапа Вишні, заснованої в 1983 році. Так гідно колеги по веселому цеху поцінували його останню книжку оповідань «Братани по розуму».

Тож вітаючи нашого талановитого колегу, майстра сатири і гумору Павла Куща, з черговою премією, хочеться побажати цьому дотепному «УМніку» кущитися й надалі на творчій ниві. А на подарунок — дружній шарж «братана Капусти» і шана відданих читачів.