Розстріл за жменьку з п’яти колосків

Розстріл за жменьку з п’яти колосків

У столичному Меморіалі пам’яті жертв голодоморів в Україні вчора анонсували програму заходів, присвячених 79–м роковинам Голодомору–геноциду 1932—1933 років. За словами заступника директора музею Лесі Онишко, вшанування пам’яті жертв цієї трагедії відбуватиметься по всій Україні. У самому меморіалі пройдуть тематичні екскурсії та панахиди, а в інших містах — скорботні ходи та спеціальні уроки для дітей шкільного віку. Кульмінацією має стати акція «Запали свічку»: українців, як і щороку, закликають не бути байдужими до пам’яті свого минулого і 26 листопада поставити у вікні вогник. «Це потрібно не жертвам Голодомору, а нам самим — щоб не забувати, через що довелося пройти українському народу», — каже пані Леся.

Смак пам’яті

Смак пам’яті

Близько 100 українських сіл у різних куточках України випечуть обрядові хліби, що будуть представлені на Всеукраїнській поминальній виставці в Музеї Івана Гончара.

Не заплатиш — не нап’єшся

Не заплатиш — не нап’єшся

Ціле місто на Черкащині — Ватутіне — залишилося фактично без води. Як повідомляє прес–служба управління Міністерства надзвичайних ситуацій в області, за вказівкою ПАТ «Черкасиобленерго» Звенигородські районні електромережі через заборгованість відключили електропостачання на Ватутінський міський водоканал. Тож нині у місті з чотирьох водозабірних станцій працює лише Стеднянський водозабір, який подає воду на перші поверхи житлових будинків. Іншим мешканцям воду подають по дві години три рази на добу.

Знову вакцина–убивця?

Знову вакцина–убивця?

В Одесі призупинено планове профілактичне щеплення після раптової смерті дворічної дитини. Мати хлопчика Марина Горілчана, яка сама є медиком за фахом, звинувачує лікарів та неякісну вакцину. Лікарі ж, як завжди у таких випадках, стверджують, що трагічний випадок є збігом обставин. «Тільки за даними поліклініки, цією вакциною було щеплено більш як 250 дітей. Жодного випадку ускладнення зареєстровано не було. Тому сьогодні говорити про те, що є причинно–наслідковий зв’язок між вакцинацією і відповідним перебігом патології, не можна, але це попередній результат», — зазначив у коментарі ТСН керівник управління охорони здоров’я Одеської міськради Сергій Калінчук.

А обіцяли завезти всіх...

А обіцяли завезти всіх...

Обіцянки «Укрзалізниці» доставити всіх охочих провести новорічні свята на Західній Україні до місця призначення можуть виявитися цяцянками. Нагадаємо, буквально впродовж кількох годин з початку продажу квитки в напрямку Львова, Ужгорода, Івано–Франківська розкупили майже повністю: залишалися тільки місця у вагонах класу «люкс» або тих поїздах, які йдуть у вкрай незручний час. Тоді «Укрзалізниця» закликала не хвилюватися: мовляв, для тих, кому не дісталося квитків, запустять додаткові потяги і вагони. Але тепер у керівництві монополіста на ринку залізничних перевезень змінили думку. І заявляють, що додаткові поїзди є невиправдано збитковими — вони завдають значних матеріальних збитків і потребують великих експлуатаційних витрат, які не компенсуються.

Птаха щастя для шейха

Птаха щастя для шейха

Учора в курортному селищі Героївське, що за 25 кілометрів на південь від Керчі, більш відомому туристам ближнього зарубіжжя завдяки Музею історії героїчного Ельтигенського десанту, чекали високого гостя з Об’єднаних Арабських Еміратів. За кілька днів до цього 26 підручних шейха у характерних арабських вбраннях «десантувалися» на місцевій базі відпочинку «Чорноморська», де розбили три великих шатра. Начебто у «малих архітектурних спорудах» аж місяць утримуватимуть ловчих приручених соколів, з якими аристократ зі своїми людьми відведе душу під час полювання на кримській землі.

Гребінко, візьми під крило!

Гребінко, візьми під крило!

Мешканці села Лазірки вирішили: їхній населений пункт має увійти до складу іншого району. На загальносільському консультативному референдумі 88% мешканців підтримали вихід із територіального підпорядкування Оржицькому району і перехід у підпорядкування сусіднього — Гребінківського.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики