Десять років катастрофи

Десять років катастрофи

У суботу Національна спілка письменників України вдруге визначалася зі своїм новим головою. Після безрезультатного першого туру виборів, коли необхідних голосів не набрав жоден із кандидатів, спроба №2 виявилася вдалою: головою НСПУ обрано Віктора Баранова. Його кандидатуру підтримав 171 делегат з’їзду. Володимир Яворівський, який очолював Спілку протягом останніх десяти років, набрав 144 голоси.

«Захарій» на лікарняному

«Захарій» на лікарняному

У Києві з’явилася нова цікавинка — найбільший кран Європи, який минулої п’ятниці несподівано завалився у воду, дивом не діставши до прилеглого автошляху і не травмувавши робітників (ніхто з вісьмох людей, що в момент аварії працювали на платформі, не постраждав). Повалений велетень, який має навіть власне ім’я — «Захарій» — котрий день поспіль, немов магнітом, притягує до себе охочих сфотографуватися на його тлі. З одного боку конструкції — дніпровська вода чорна, тоді як з іншого — різнокольорова від мастил, що витекли в момент падіння крана. Тож навколо нього встановили сітку, яка має затримувати подальше поширення шкідливих речовин акваторією Дніпра.

Тиждень на пісному посту

Тиждень на пісному посту

У Донецьку біля будинку регіонального Управління пенсійного фонду триває голодування «чорнобильців». Нагадаємо, починаючи з 15 листопада, 43 ліквідатори аварії на ЧАЕС таким чином протестують проти скорочення пенсійних виплат. У наметовому містечку постійно перебуває близько двохсот інвалідів–пенсіонерів. Частина голодувальників сидять у наметі, який опалюється буржуйкою, інші заходять до них погрітися. На території роздають гарячий чай.

Сага про Файнгольда

Сага про Файнгольда

Глава, мабуть, найскандальнішої сімферопольської родини, герой численних публікацій у ЗМІ (разом із сином Віталієм — любителем «убивчої» їзди на «Бентлі»), бізнесмен і екс–депутат місьради Йосип Файнгольд учергове заступив на «вахту» до слідчого ізолятора. Либонь, у своїй «номінації» чоловік може цілком справедливо претендувати на місце у вітчизняній Книзі рекордів. Виявляється, прокуратура Криму ще в жовтні поновила кримінальну справу за фактом все того ж самого шахрайства, де фігурує сума в 600 тисяч гривень.

Гуляй, студенте, поки молодий

Гуляй, студенте, поки молодий

Наприкінці минулого тижня, 17 листопада, українські спудеї відзначали своє «професійне» свято — Міжнародний день студента. Хтось укотре попрямував до фешенебельного нічного клубу, ще хтось надав перевагу тихому способу святкування. Вкластися в один день вдалося небагатьом, тож гуляння затяглися аж до вечора неділі.

Реаніматор «Океану»

Реаніматор «Океану»

Новим президентом Миколаївського суднозаводу став херсонець Василь Федін, який узяв на себе відповідальність вивести підприємство зі стану хронічного банкрутства. Нагадаємо, станом на 10 листопада заборгованість із заробітної плати на заводі становила близько 40 мільйонів гривень. Із тисячного колективу роботою було зайнято не більше ста осіб. Господарський суд уже виніс постанову про порушення процедури банкрутства на ЗАТ «Океан» за позовом управління Пенсійного фонду в Миколаївській області. Відтак розглядали схеми продажу частини обладнання заводу на металобрухт iз метою погашення боргу перед робітниками.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Голод на карті

Голод на карті

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Через рік, до 80–х роковин Голодомору в Україні 1932—1933 років, Гарвардський університет представить унікальну наукову роботу про штучний голод у нашій країні. Як розповів доктор історичних наук, професор Станіслав Кульчицький, якого запросили долучитися до роботи над проектом, це буде спеціальний атлас, що дозволить відобразити масштаби трагедії на мапах.

Викопано в Биківні

Викопано в Биківні

У п’ятницю, 25 листопада, у «Мистецькому арсеналі» відбудеться відкриття виставки, назвою до якої стали слова із Біблейської притчі Соломона — «Правда рятує од смерті...». Ця виставка поверне нас на сімдесят років назад, у Биківнянський ліс, де коївся один із найстрашніших злочинів тоталітарної системи і де знайшов свій останній спочинок цвіт нашої нації. Сотні і тисячі невинно убієнних... Скільки їх було насправді? Вчені кажуть, що за п’ять років у Биківні було замордовано понад 100 тисяч людей — представників більше сорока національностей. За кількістю безневинних жертв Биківня стоїть поряд із такими страшними місцями як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр. Але Биківня від цих велетенських фабрик смерті відрізняється єдиним — вона творилася руками не окупантів, а своїх же «братів» у мирний час...

Всі статті рубрики