Замість свята — на боротьбу!

Замість свята — на боротьбу!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Прикриваючись фіктивним референдумом, чиновники з Міносвіти знову намагаються провести одіозні реформи, заявили вчора, у День студента, українські спудеї. Тож у своє свято замість застілля студенти вирішили скаржитися. І пішли пікетувати головне освітянське відомство.

Гірке розчарування в «Регіонах»

Гірке розчарування в «Регіонах»

Попри повідомлення Донецької облдержадміністрації про завершення голодування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які вимагають від влади повернути їм скасовані пільги, акція протесту тривала й учора. «Чорнобильці» пішли на поступки лише в тому, що погодилися залишити актову залу місцевого відділення Пенсійного фонду. Але запевняють, що стоятимуть до ухвалення остаточного рішення, якщо воно, звісно, їх задовольнить. Люди сподіваються на позитивний результат перемовин між головою Донецької ОДА Андрієм Шишацьким і Прем’єр–міністром Миколою Азаровим. Щоправда, вчора, коли матеріал готувався до друку, «губернатор» ще перебував у Донецьку, хоча зустріч з главою уряду була запланована у столиці.

Дали «Фору»

Дали «Фору»

Харківський телеканал «Фора», який два місяці тому припинив свою роботу разом із незалежними АТН і АТВК, знову виходить в ефір. Правда, склалося враження, що від нього колишнього залишилася тільки назва. «На сьогодні замінено менеджмент. Зокрема, приступили до роботи головний інженер та програмний директор компанії, — каже Віктор Мозговий, якого теж лише недавно призначили на пост генерального директора «Фори». — Редколегією розроблено проектну документацію, затверджено сітку мовлення, перебудовано передатчик і повністю відновлено мовлення телекомпанії. Ми також оголосили конкурс на програми і раді бачити на каналі різноманітні думки, щоб задовольнити потреби харків’ян».

Квитків немає, заспокойтеся!

Квитків немає, заспокойтеся!

Новорічні «дива» на «Укрзалізниці» почалися вже зараз, хоча радості пересічним українцям вони, на жаль, не приносять. Адже доведеться добре помізкувати, як на новорічні свята дістатися снігових Карпат чи взагалі потрапити на Західну Україну. Бо щойно позавчора вночі «Укрзалізниця» відкрила попередній продаж квитків на Новий рік у західному напрямку, як виявилося, що купувати вже практично нічого. Буквально впродовж кількох годин після початку продажу проїзні документи в напрямку Львова, Ужгорода та Івано–Франківська залишилися тільки «люкс»–класу. А квитки на плацкарт можна придбати лише на ті поїзди, які йдуть у вкрай незручний час. Також немає ні купе, ні плацкартів на потяги, які вирушатимуть 30 грудня до Івано–Франківська та Ужгорода. А на 29 грудня станом на вчора залишалося всього кілька квитків.

Обдурений «Скіф»

Обдурений «Скіф»

Робітники Херсонського машинобудівного заводу мітингують проти масового ввезення в Україну імпортної сільгосптехніки, оскільки це залишить їх без роботи. Щоб відстояти своє право на стабільну працю, робiтники (а це близько 700 осіб) готові щодня виходити на акції протесту в центрі міста. Як розповів «УМ» власник заводу Олександр Олійник, лобіювання державними структурами і відомствами наповнення вітчизняного ринку сільськогосподарською технікою іноземного виробництва може суттєво підірвати економіку його підприємства: «Відомо, що держава запланувала на 2012 рік закупівлю щонайменше 300 комбайнів вітчизняного виробництва. Херсонський завод як єдиний виробник такої техніки в Україні розраховував на велике держзамовлення. Адже сучасний комбайн «Скіф» дуже добре зарекомендував себе під час випробувань».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Заґратований «геній»

Заґратований «геній»

На час ведення слідства Андрій Слюсарчук, відомий також як Доктор Пі, перебуватиме під вартою. Таке рішення ухвалив учора суд, засідання якого «відомий нейрохірург, професор, наділений неймовірною фотографічною пам’яттю» (так принаймні він позиціонував себе раніше) Слюсарчук перетворив на цирк. Власне, на лаву підсудних він мав сісти ще напередодні, в середу. І влаштував театралізовану комедію: коли конвой заводив його до зали, псевдолікар упирався та нарікав на болі в голові, перемотаній пов’язкою. Справжнє призначення цього маскараду з’ясувати так і не вдалося: як запевняють правоохоронці, Слюсарчук обв’язав голову сам, зробивши «бинт» зі свого одягу.

Всі статті рубрики