Відкрутили резервний кран для Європи

Відкрутили резервний кран для Європи

У німецькому Любміні вчора було не протовпитися від «особливо поважних персон»: канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Дмитро Медведєв, прем’єр­міністри Нідерландів та Франції Марк Рютте і Франсуа Фійон і ще чимало визначних постатей, включно з екс­канцлером ФРН Герхардом Шредером. Нині він очолює компанію «Норд стрім» — саме на запуск її головного і єдиного дітища, газопроводу по дну Балтійського моря «Північний потік», уся ця представницька компанія вчора й з’їхалася до містечка в німецькій землі Мекленбург—Передня Померанія. Це лише перша нитка газопроводу — друга має запрацювати до кінця 2012 року.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ті самі і транссексуал

Ті самі і транссексуал

Новообраний Сейм (нижня палата парламенту) Польщі сьомого скликання учора вперше зібрався на засідання. Нагадаємо, парламентські вибори у Польщі відбулися 9 жовтня. Конституція вимагає, щоб новообрані парламентарії зібралися на перше засідання рівно через місяць після обрання. За традицією, у першому засіданні Сейму беруть участь також колишні його спікери, дипломатичний корпус, представники судової влади, збройних сил, органів самоврядування й католицької церкви. Особливу увагу преси, надто закордонної, було прикуто до депутата Сейму від «Руху Палікота» — 57–річної Анни Гродзької. Ця жіночка раніше була... чоловіком на ім’я Кшиштоф, але пройшла у Таїланді операцію зі зміни статі. Вперше в історії католицької Польщі членом парламенту став транссексуал.

Залікував до смерті

Залікував до смерті

Конрад Мюррей, особистий лікар Майкла Джексона, винний у ненавмисному вбивстві. Такий вердикт винесла лава присяжних (семеро чоловіків і п’ятеро жінок) суду в Лос–Анджелесі, який розглядав цю резонансну справу. Слідство довело, що медик давав своєму пацієнтові занадто великі дози снодійного, що спричинило смерть поп–короля у червні 2009 року. А щоб купити препарат пропофол у великій кількості, Конрад Мюррей вводив в оману аптекаря, заявив в останній промові прокурор Девід Уолгрен. Також суд встановив, що на момент, коли Джексона привезли до лікарні, він був уже мертвий. Це підтвердив лікар «швидкої».

Останні дні «берлусконії»

Останні дні «берлусконії»

Зазвичай голосування щодо бюджету країни на наступний рік у парламенті Італії — суто формальне. Адже прем’єр–міністр Сільвіо Берлусконі має переконливу коаліційну більшість, яка завжди беззаперечно підтримує уряд. Проте вчора все було інакше. Італія, яка є третьою економікою єврозони після Німеччини та Франції, опинилася у драматичній борговій ямі і має всі шанси повторити долю Греції. В очікуванні найгіршого, під час учорашніх вранішніх торгів індекси найбільших європейських бірж — Лондона, Франкфурта та Парижа — обвалилися більш ніж на 1%. Позавчора вартість нових кредитів для італійського уряду різко зросла у ціні на тлі політичної нестабільності у Римі, повідомляє Бі–Бі–Сі. Відсоткова ставка за 10–річними бондами підскочила до рекордної позначки з часу запровадження єдиної європейської валюти.

Для них війна ще не завершилася

Для них війна ще не завершилася

Позавчора у Белграді міністри закордонних справ Сербії, Хорватії, Чорногорії та Боснії і Герцеговини підписали декларацію під назвою «Спільна регіональна програма», покликану розв’язати проблему біженців — жертв воєнних конфліктів на теренах колишньої Югославії першої половини 1990–х. Унаслідок воєн за перерозподіл територій між колишніми республіками СФРЮ після проголошення ними незалежності мільйони людей були змушені залишити свої домівки, і щонайменше 200 тисяч із них досі не повернулися до попередніх місць проживання. Понад 70 тисяч біженців роками залишаються в тимчасових таборах. Багато з них не мають паспортів та інших документів, які посвідчують особу.

Всі статті рубрики