Не нудна історія

Не нудна історія

З огляду на те, що міністр освіти Дмитро Табачник регулярно «переписує» історію в підручниках для школярів, українські рок–музиканти та вчителі загальноосвітніх шкіл вирішили створити альтернативні підручники з цього предмету. Сто тисяч дисків з історією Карпатської України 1938—1939 років роздадуть учням загальноосвітніх шкіл. Організаторами просвітницької акції виступає громадський рух «Не будь байдужим», який до цього проводив чимало інших націонал–патріотичних заходів, зокрема, «Мазепа. Made in Ukraine» та щорічний Всеукраїнський табір імені мецената Чикаленка.

Бери рояль, іди додому

Бери рояль, іди додому

Без даху над головою ризикують залишитися чоловіча хорова капела імені Ревуцького та відоме дитяче видавництво «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА». Таку невеселу перспективу готують для них сусіди по будинку, що розташований у центрі Києва за адресою: вул. Басейна, 1/2. ТОВ «Тригліф», яке займає перший поверх споруди, вирішило на півметра підняти власну стелю. За рахунок... приміщень поверхом вище, де працює капела iм. Ревуцького. Точніше, працювала... Оскільки шанувальники високих стель прорізали дірку в підлозі репетиційної зали колективу. У результаті чого приміщення, яке, до речі, занесене до «Зводу пам’яток історії та культури України», визнали аварійним. Хористів же відправили у відпустку, яка невідомо коли закінчиться. А вчора услід за музикантами на вулиці опинилися і їхні інструменти та меблі...

Із Греції — Україні

Із Греції — Україні

Учора православні відзначали день святого великомученика Димитрiя Солунського. А напередодні в Україну з Греції привезли часточку його мощів. Як повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, до 19 листопада християнська святиня перебуватиме в Свято–Успенській Києво–Печерській лаврі, а надалі помандрує центральними та східними регіонами країни. У грудні поклонитися мощам зможуть мешканці Західної України.

Чи буде «Сяйво» в кінці тунелю?

Чи буде «Сяйво» в кінці тунелю?

Коли вчора на Бессарабці в Києві насильно виселяли Державну академічну чоловічу хорову капелу України ім. Ревуцького й пробували проводити якісь «ремонтні дії», що загрожували приміщенню видавництва «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА», у тому ж районі — десь за 500 метрів — відбувалися пристрасті навколо ще однієї «книжкової теми» — виселення книгарні «Сяйво» й відкриття муніципального «Міського магазину». У приміщенні за адресою Червоноармійська, 6 мало не побили адвоката «Сяйва» Олега Короля. «Олег Король і заступник директора книгарні Алла Решетнікова прибули туди, щоб дати коментар каналу TVi, і помітили, що на книгарні висить нова вивіска — не «Муніципальна книгарня», а «Сяйво». Вони зайшли в книгарню, Король намагався новопризначеній директорці пані Волковій продемонструвати витяги, що дають підставу на роботу в книгарні колективу «Сяйва». До нього підійшов чоловік 40—45 років і безцеремонно викинув його на вулицю, завдавши незначних тілесних ушкоджень. Після того як приїхала міліція, чоловік пояснив, що жодного стосунку до книгарні не має. Тепер збираються знімати побої», — повідомила вчора «УМ» прес–секретар «Сяйва» Юлія Валова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна з iншим язиком

Україна з iншим язиком

Для тих, хто ревно захищає право російської мови стати в Україні другою офіційною, буде дуже корисним ознайомитися з даними аналітичного огляду «Становище української мови в Україні в 2011 році». Його сьогодні — з нагоди Дня української писемності та мови — презентує в Києві рух «Простір свободи», чиї волонтери за підтримки інтернет–видання «Тексти» працювали над дослідженням.

11 листопада об 11:11 загадуйте бажання

11 листопада об 11:11 загадуйте бажання

Такого висновку дійшли астрологи та нумерологи щодо двох «особливих» дат з ідентичними цифрами години, хвилини, дня, місяця та року. Наступна (після 12 грудня 2012–го) «симетрична» дата повториться більш ніж через сто років, а саме о 21:12 вечора 21 грудня 2112 року. І більше, з огляду на 24–годинну систему відліку часу, симетрії хвилина–година–день–місяць–рік за наявного літочислення ніколи не станеться.

Всі статті рубрики