11 листопада об 11:11 загадуйте бажання

09.11.2011

Такого висновку дійшли астрологи та нумерологи щодо двох «особливих» дат з ідентичними цифрами години, хвилини, дня, місяця та року. Наступна (після 12 грудня 2012–го) «симетрична» дата повториться більш ніж через сто років, а саме о 21:12 вечора 21 грудня 2112 року. І більше, з огляду на 24–годинну систему відліку часу, симетрії хвилина–година–день–місяць–рік за наявного літочислення ніколи не станеться.

Саме на такі особливі дати багато хто планує різні пам’ятні заходи. Наприклад, цього року 11 листопада вийде у прокат фільм–трилер «11.11.11». У ньому йдеться про магію чисел, дивні збіги обставин, містичні смерті героїв та наближення кінця світу.

Пов’язані такі похмурі передбачення з календарем майя, який древнє плем’я вело на тисячоліття наперед, аж до грудня 2012 року. Надалі календар обривається. І байдуже, що дослідники давніх цивілізацій твердять: ця дата є просто завершенням чергового циклу їхнього літочислення, який відтак знову починається спочатку. Шамани, які продовжують традиції майя у Південній Америці, теж запевняють: людство не вимре, а переживе «ґрунтовну трансформацію». Але любителі апокаліптичних теорій переконані: майя просто знали, що надалі нас чекає велике ніщо.

Дату з шести одиниць любителі нумерології вважають «містичними воротами», своєрідною підготовкою до «вселенського перезавантаження» у 2012 році. І пропонують у цей день переосмислити своє життя, відмовитися від матеріального та сконцентруватися на духовному, попросити пробачення в усіх і взагалі налаштуватися на хвилю любові та добра.

У народі жартують, що одружуються в такі незвичайні дні ті пари, які бояться забути точну дату свого весілля. В Україні весільний бум не буде настільки активним, як, наприклад, у Росії. Незважаючи на те, що «красива дата» припадає на п’ятницю, традиційно весільний день, у київських РАГСах заплановано приблизно стільки ж весіль, як і в інші вихідні. Лише в центральному столичному РАГСі зареєструють 76 шлюбів, тоді як у звичайні дні тут відбувається до 50 весіль.

Найбільш оригінальною щодо відзначень «красивих» дат виявилася пара з Казахстану. Вони зареєстрували свій шлюб 9 вересня 2009 року у «день трьох дев’яток», а післязавтра, у день «шести одиниць», хотіли оформити розлучення. Щоб знову розписатися 12.12.12. Про це розповів казахський телеканал «Алау». Водночас працівники місцевого РАГСу припускають, що молода пара просто «приколювалася».

Директор Київської школи астрології Володимир Базилій не радив би молодятам розписуватися 11 листопада 2011–го, адже місяць у цей день перебуває в останній фазі, тож він найбільше підходить для завершення, а не початку проектів. За словами астролога, планети не вказують на кінець людства, цивілізації чи якісь подібні суперглобальні катаклізми й в «особливу дату» наступного року. А народжені 11.11.11 «матимуть потяг до матеріальних цінностей, у їхньому житті можливі кілька шлюбів через те, що їм важко налагодити стабільні стосунки», — передбачає пан Базилій, наголошуючи, що точними є лише індивідуальні прогнози, у яких враховується не лише час, а й місце народження дитини.

Нумеролог Людмила Савіна теж не радить цього дня ставати на шлюбний рушник. За її словами, 2011 рік має нульову основу, тому рішення, прийняті цього року, можуть бути переглянуті вже наступного. А 11 листопада несе в собі концентровану енергію всього року. У цей день можливі прояви агресії, прагнення (як позитивні, так і негативні) до лідерства. Водночас, згідно з місячним календарем, символ цього дня — метелик, тож він найкраще підходить для творчості та очищення. За прогнозами пані Людмили, діти, які народяться 11 листопада цього року, матимуть завдання змінити наш світ у кращий бік.

Наступний рік, за словами нумеролога, буде м’якшим, але на 12.12.12 теж не варто планувати важливі рішення, адже це буде 29–й місячний день, символом якого є спрут.

 

ПЛАНЕТА НЕВЕЗІННЯ

За найбільш песимістичними прогнозами, у 2011—2012 роках відбудуться: пік сонячної активності, який може призвести до збоїв роботи електромереж та негативно позначитися на самопочутті людей; світова економічна та політична кризи, які можуть спровокувати Третю світову війну; перехід людства від п’ятої до шостої раси; зсув полюсів планети, що спричинить всесвітній потоп або глобальне похолодання. А ще (увага, інтернетники!) не залишиться вільних ІР–адрес.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>