Латинська Америка — за «сильні руки»

Латинська Америка — за «сильні руки»

Минулої неділі одразу в двох країнах Латинської Америки відбулися президентські вибори. Новим президентом Гватемали вперше після закінчення громадянської війни 1960—1996 років став відставний генерал Отто Перес Моліна. 60–річний представник Патріотичної партії набрав у другому турі 55% голосів, а його суперник, 41–річний бізнесмен і правник Мануель Балдісон із партії «Відновлення демократичної свободи» — 44%. Обидва кандидати репрезентують правий табір і обидва під час виборчої кампанії обіцяли подолати в країні бідність та насильство.

Влада йде на посадку

Влада йде на посадку

У Мінську при показових заходах безпеки проходить суд над Олесем Беляцьким — творцем і керівником правозахисного центру «Весна» та віце–головою Міжнародної федерації за права людини FIDH (Париж).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вийти з піке ціною влади

Вийти з піке ціною влади

На саміті «Великої двадцятки», що завершився наприкінці минулого тижня в Канні, керівництво Греції під тиском провідних країн єврозони відмовилося від ідеї проведення референдуму про ставлення до закордонної допомоги та довіри уряду. Натомість ініціатори референдуму вирішили самі зійти зі сцени: грецька влада оголосила на 19 лютого позачергові парламентські вибори, а прем’єр–міністр Георгіос Папандреу пішов у відставку. Таким чином Греція намагається уникнути з політичної безвиході, аби отримати наступну порцію міжнародної фінансової допомоги.

«Північний потік» повз Україну

«Північний потік» повз Україну

«Цієї зими Європа, незалежно від капризів погоди й транзитних країн, може спати спокійно — запрацює «Північний потік», — тішиться російська преса. «Донедавна близько 80% російського газу на Захід ішло через Україну. Відтепер побоювання, що черговий виток протиріч між Москвою й Києвом поставить під загрозу постачання газу в Європу, є безпідставними», — радіє німецька преса.

Сьогодні в місті Любмін у Німеччині відбудеться урочисте відкриття газопроводу «Норд стрім» («Північний потік») в обхід України та інших країн–транзитерів. Напередодні цієї події кореспонденти «УМ» з’ясували, як ставляться до неї в Німеччині й чи вплине запуск цієї «труби» на «газову» складову економіки України.

Всі статті рубрики